Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak užeg kabineta Vlade

Kosor: Logično je tražiti izručenje Hadžića Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor po povratku iz Varšave održala je sastanak užeg kabineta Vlade oko uhićenja Gorana Hadžića.

'Dogovorili smo se da do sutra formuliramo jedan zaključak, kroz koji bi smo prije svega vodili računa da je Goran Hadžić već pravomoćno osuđen u dva postupka i da je podignuta optužnica u trećem postupku., Prema tome vodit ću računa o tome i vodeći računa o najboljim interesima hrvatske i svih onih koji punih 20 godina očekuju da on stane pred lice pravde,dakle zaključak kojim bismo potakli sve nadležne institucije, prije svega da razmotre tu činjenicu da je u dva postupka pravomoćno osuđen', rekla je nakon sastanka užeg kabineta Vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković problemi s Mađarima Vlada se oglasila o novoj arbitraži MOL-a protiv Hrvatske: "Sve naše mjere bile su usmjerene na sigurnost opskrbe" Upravna zgrada MOL Grupe opet tužba Mađara MOL pokrenuo novu arbitražu protiv Hrvatske: Traže milijune eura zbog ove odluke Vlade

Dodala je kako će o daljnjim postupcima odlučiti ministarstvo u dogovoru s DORH-om. 'Naravno, budući da ima dvije pravomoćne presude, bilo bi logično tražiti izručenje Hrvatskoj. Činjenica jest da on treba biti izručen Haagu, a mi ćemo naravno i u konzultacijama s haškim tribunalom, i u konzultacijama unutar Hrvatske s nadležnim institucijama, vidjeti što je realno', dodala je Kosor. Za kraj je rekla kako na žalost nisu sve obitelji dočekale, niti će dočekati konačnu pravdu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene