452105
452105
452105
452105
452105

Zbog nekoliko riječi na slovenskom izgubit će natječaj za posao od 350 milijuna kuna?

  • , 01.10.2016., 19:54
  • Autor:
  • komentara

U Splitu su nastale muke oko zračne luke. Zbog sve većeg broja turista potrebna je nadogradnja.

 
 
 
 
Splitski aerodrom zakočio slovenski jezik (Video: Dnevnik Nove TV)
Splitski aerodrom zakočio slovenski jezik (Video: Dnevnik Nove TV)

Natječaj za izgradnju nove zgrade postoji, no zapelo je i to zbog nekoliko riječi na slovenskom. Odabrani izvođač u natječajnoj dokumentaciji je greškom upotrijebio nekoliko krivih riječi i zbog toga bi mogao izgubiti posao od gotovo 350 milijuna kuna.

Dio putnika se snašao pa se ispružio na travi, a većina ih na polijetanje aviona ipak čeka u prepunoj zgradi splitske zračne luke. I u listopadu su gužve na splitskom aerodromu tolike da se red na avion čekao i ispred zgrade zračne luke. A sve bi trebala promijeniti izgradnja nove zgrade terminala

Čeka se nova, veća čekaonica i drugi sadržaji. Novi terminal gradit će se odmah do postojećeg objekta. Natječaj za izgradnju je obavljen, izabran je najjeftiniji izvođač Zagrebačka Tehnika sa slovenskim Kolektor Kolingom. No, žalio se drugoplasirani ponuđač, konzorcij Viadukt, Kamgrad i KFK Tehnika. Odabranoj konkurencuiji u natječajnoj dokumentaciji su našli nekoliko riječi na slovenskom.

"Sva dokumentacija mora biti na hrvatskom jeziku. U jednom dijelu pronađene su neke riječi koje nisu dovoljno dobro prevedene i sukladno tome Državna komisija je donijela odluku kako je u rješenju izneseno", pojašnjava Pero Bilas, zamjenik direktora Zračne luke.

Ne ponavlja se natječaj, već odabir izvođača. "Onda ide rok žalbe rok mirovanja, očekujemo 20 do mjesec dana", ističe Bilas.

Direktor odabranog izvođača Tehnike je u potpunoj nevjerici da zbog nekoliko slovenskih riječi možda gube posao od 350 milijuna kuna i najavljuje reakciju, a i građanima je čudno.

Odgovor tvrtki koje su se žalile danas nismo dobili.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se