Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenut otkazni postupak

Tomašević o velikoj krađi novca: "Sumnja se da je djelatnica muzeja pronevjerila stotine tisuća eura"

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević sa svojim zamjenicima obilježio sadnju 5000. stabla u sklopu jesensko-zimske akcije ozelenjivanja grada te su održali konferenciju za medije.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet su u Parku Marije Ružićke Strozzi obilježili sadnju 5000. stabla u sklopu jesensko-zimske akcije ozelenjivanja grada, a nakon toga je održao redovnu konferencija za medije.

"Dosad se u Zagrebu u prosjeku sadilo 2000 stabala godišnje, što je bilo dovoljno da se održava fond stabala, ali ne da se broj stabala poveća. Zbog toga smo odlučili svake godine saditi 8000 stabala, odnosno četiri puta više", rekao je.

"Radnici Zrinjevca rade na, ja bih rekao, povijesnoj promjeni u Zagrebu, a sva su stabla iz rasadnika Zrinjevca koji se nalaze tako da ne ih ne moramo kupovati od privatnika", dodao je te napomenuo da se ovime želi i, između ostalog, iz grada maknuti alergene poput breza.

Pročitajte i ovo Izlet Agencije otkrile detalje Roditelje školaraca ne čekaju dobre vijesti: "Jedna je stvar krajnje nepoštena..."

Gradonačelnik je podsjetio da će tijekom nadolazećih školskih praznika žičara do Sljemena biti besplatna.

"Ako roditelji taj tjedan ne rade, odite radije neki radni dan jer će tijekom vikenda vjerojatno biti gužvi. Što se tiče skijanja, južina je i temperature su visoke. Zasad se skija, ali ako se nastave temperature, to neće biti moguće, ali postoje i druge aktivnosti", rekao je.

Pronevjera novca iz Muzeja za umjetnost i obrt

Tomašević je također otkrio da je ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt u petak protiv jedne zaposlenice policiji podnio kaznenu prijavu.

"Ravnatelj me o tome informirao i u tome ima moju punu podršku. Gradska uprava ima nultu stopu tolerancije na nepravilnosti, a ravnatelj je pokrenuo i postupak otkazivanja ugovora u radu", rekao je.

"Radi se sigurno o više stotina tisuća eura, ali budući da su saznanja od petka, još će se vidjeti kolika je šteta. Ravnatelj to sigurno ne bi prijavljivao da nema osnovane sumnje da je riječ o pronevjeri. U tom smislu ne mogu iznositi više detalja. Sada je to u rukama policije i vidjet ćemo kako će se odvijati, ali to je definitivno nešto što se ne može tolerirati i što je za svaku osudu", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Alexander Stubb - 4 Alexander Stubb Selfie-predsjednik: Pet stvari koje bi bilo dobro znati o novom šefu friške NATO članice

Luka Korlaet se osvrnuo na pad skele u centru Zagreba i na pad zida u Maksimiru.

"Sigurno je da smo iz potresa nešto naučili i zbog njega toga su počeli procesi ojačanja zgrada. Tu se radi o podzemnoj infrastrukturi, bolnica, mostova itd.", napomenuo je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene