Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kondukteri u strahu

'Ne smijemo pitati za kartu jer znamo da ćemo dobiti batine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kondukteri Hrvatskih željeznica u strahu idu na posao. U posljednjih mjesec dana nekoliko njihovih kolega na dužnosti je fizički napadnuto.

Sindikat željezničara optužuje upravu -a da nije dovoljno napravila da zaštiti svoje radnike. Dvojica napadnutih ispričala su nam svoju priču.

Masnica i podljevi na oku Dragana Brkića stari su tek nekoliko dana. Ovog konduktera HŽ-a na radnom su mjestu pretukla dvojica mladića, sve samo zato jer ih je pitao imaju li kartu. Isto pitanje prije 15-ak dana glave je skoro stajalo i njegova kolegu Marijana Jurića.

U posljednjih godinu dana fizički napadi na konduktere događaju se barem jednom na mjesec. Sindikat željezničara ističe - napadi su češći otkad je HŽ smanjio broj djelatnika, pa samo jedan kondukter sada kontrolira čak devet vagona. Ljutiti su na Upravu i zbog odnosa prema napadnutima.

Ivan Forgač, predsjednik sindikata HŽ-a, kaže:
'Makar je sudska praksa da bi se u takvim slučajevima radnicima trebala isplaćivati cijela izgubljena dobit, naš poslodavac čak niti to nije u stanju ispoštivati.'

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

HŽ: Uspostavljen željeznički promet između Zagreba i Splita

'U slučaju takvih incidenata, uprava HŽ putničkog prijevoza vlakovnom osoblju pruža svu potrebnu pomoć i nadoknađuje svu pretrpljenu štetu', navodi Ivana Čubelić, glasnogovornica HŽ putničkog prijevoza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene