Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Restrukturiranje

Končar najavio ulazak Brodotrogira u Uljanik grupu

Danko Končar, vlasnik Brodotrogira (Foto: Dnevnik.hr)
Danko Končar, vlasnik Brodotrogira (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Danko Končar, vlasnik Brodotrogira (Foto: Dnevnik.hr) Danko Končar, vlasnik Brodotrogira (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Danko Končar (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Danko Končar (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Plan restrukturiranja Uljanika do svibnja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Plan restrukturiranja Uljanika do svibnja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Plan restrukturiranja Uljanika do svibnja (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/4 >>
Danko Končar održao je sastanke s Upravom Uljanik grupe i sindikatima. Novi plan restrukturiranja, kaže, treba prihvatiti i Europska komisija, a bit će gotov do svibnja.

Sindikatima je pak važno da se zadrži brodogradnja. Hoće li biti otpuštanja znat će se tek nakon podrobnih analiza, kaže, jer u nekim segmentima ljudi ima previše, a u nekim ih nedostaje. Najavio je i ulazak svojeg Brodotrogira u sastav Uljanik grupe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što s Uljanikom? Končar: "Imaju li kvalitetnijeg strateškog partnera, spreman sam prepustiti svu odgovornost, ali..." Štrajk u Uljaniku - 4 (Foto: Dnevnik.hr) Agonija se nastavlja Radnici 3. maja izradili vješala u krugu brodogradilišta, u ponedjeljak dolaze u Zagreb

"Mi planiramo da i Brodotrogir, odnosno ABT Hrvatska uđe u sastav Uljanika, da bude dio kao što je i 3. maj i da se tu izvrši racionalizacija poslovanja i jasno pojednostavni i na taj način i pojeftini proizvodnja", rekao je Končar.

"Prihvaćamo da to bude optimalan broj radnika koji će ostati, ali da se nadamo da će se raditi o jako malom broju radnika koji će dobiti otkaz", poručio je Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene