Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Žalbenog vijeća

Objavljen datum konačne presude Gotovini i Markaču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalbeno vijeće Haškog suda objavilo je datum konačne presude hrvatskim generalima.

Generali Ante Gotovina i Mladen Markač 16. studenog znat će konačnu odluku Haškog suda i jesu li prihvatili njihovu žalbu na prvostupanjsku presudu. Ročište za izricanje presude zakazano je za 9 sati ujutro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi napad na turskog suca Njemački list: 'Gotovinu i Markača oslobodio radno nesposoban sudac' Slika nije dostupna Gotovo je Haško tužiteljstvo: Nećemo se žaliti na odluku o Gotovini i Markaču

>> Haaški sud odbio nove dokaze obrane generala Gotovine i Markača

Podsjetimo kako je Žalbeno vijeće Haaškoga suda odbilo razmatrati nove dokaze koje je tijekom postupka predlagala obrana generala Ante Gotovine i Mladena Markača, a u obrazloženju je navedeno kako ti dokazi ne bi utjecali na prvostupanjsku presudu. Obrana je pokušala novim dokazima rušiti tezu tužiteljstva o udruživanju u zločinački pothvat.

"Obrana generala Gotovine očekuje presudu kao i svatko drugi. Vjerujemo da će Žalbeno vijeće osigurati da se ostvari pravda", napisao je Gotovinin branitelj Luka Mišetić na svom Twitter profilu.

>> TEMA DANA: Kakvu presudu očekujete za generale Gotovinu i Markača?

'Smatramo da je neopravdan zaključak o zločinačkom udruženju. Očekujemo da prihvate tu argumentaciju i da nema krivnje našeg branjenika', rekao nam je odvjetnik generala Markača Goran Mikuličić.

Sredinom travnja prošle godine Haški sud osudio je dvojicu hrvatskih generala za udruživanje u zločinački pothvat. Gotovina je prvostupanjskom presudom osuđen na 24 godine, a Markač na 18 godina zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene