Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo je

Haško tužiteljstvo: Nećemo se žaliti na odluku o Gotovini i Markaču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savjetnik glavnog haškog tužitelja Sergea Brammertza, Frederic Swinnen, kaže da haško Tužiteljstvo neće tražiti reviziju odluke Žalbenog vijeća koje je oslobodilo generale Gotovinu i Markača.

Swinnen je to rekao u izjavi za emisiju Upitnik na RTS-u. Istaknuo je kako za ICTY nema idućeg koraka, jer je odluka Žalbenog vijeća konačna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brammertz o presudi generalima Revizija presude Gotovini teoretski moguća, ali vjerojatnost nije velika Slika nije dostupna Odluka Žalbenog vijeća Objavljen datum konačne presude Gotovini i Markaču

>> 'Haška presuda donijela radost zemlji koja očajnički želi dobru vijest'

'U teoriji, obje strane mogu tražiti reviziju odluke, ako se pojave nove činjenice koje nisu bile na raspolaganju tijekom procesa. To postoji kao mogućnost, ali mi u ovom trenutku ne planiramo to napraviti', rekao je Swinnen.

Obrana generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom objavila je jučer kako namjerava prijaviti bivšu glavnu haašku tužiteljicu Carlu del Ponte švicarskoj odvjetničkoj komori, zbog njezina intervjua u Blicu, u kojem je rekla kako pravomoćna presuda kojom su pred ICTY-ijem oslobođeni generali Gotovina i Mladen Markač ne predstavlja zadovoljavanje pravde.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene