Obavijesti Video Pretražite Navigacija
logičan izbor

Slovenija posljednja država koju je posjetila predsjednica: "Borute, veselim se daljnjem razvoju prijateljskih odnosa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor susreli su se na neformalnom radnom ručku u Ljubljani.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila je slovenskom predsjedniku Borutu Pahoru na gostoprimstvu prilikom svoga posljednjeg inozemnog posjeta kao hrvatske predsjednice te istaknula kako je Slovenija logičan izbor.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Kolinda Grabar Kitarović, Borut Pahor i Alexander van den Bellen (Foto: AFP) Triateralni sastanak u Sloveniji "Treba usmjeriti fokus na BiH": Predsjednici Hrvatske, Slovenije i Austrije podržavaju europsku perspektivu jugoistoka Europe

"Uvijek sam govorila da naše prijateljstvo i ono što nas povezuje daleko nadmašuje pitanja koja su ostala otvorena između dviju država, prvenstveno kao posljedica raspada bivše države. Uvijek ću ulagati u to prijateljstvo i pozivam i slovenske vlasti da nastave razgovore s hrvatskim institucijama o postizanju bilateralnih rješenja za sva otvorena pitanja", rekla je Grabar-Kitarović. 

Dodala je da se slaže s Pahorom kada kaže da je njihova suradnja doista bila primjerna, iako su imali različite stavove o otvorenim pitanjima, posebno o arbitraži

"Međutim, to ne znači da se trebamo postaviti na način da nećemo razgovarati", rekla je te dodala da je upravo suprotno, da se o problemima treba razgovarati kako bi se oni riješili.

"Borute, veselim se daljnjem razvoju prijateljskih odnosa između naših dviju država", rekla je Grabar-Kitarović. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene