Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje u državi

KRITIKE PLJUŠTE, A PREDSJEDNICA ŠUTI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri tjedna je iza nove Vlade, kritike na nerad stižu sa svih strana, a Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović o svemu se ne oglašava. Upravo je ona još u kampanji obećavala kontrolu rada Vlade.

Kolindu Grabar Kitarović u svojem su prosvjednom pismu prozvali i branitelji - koji već tjednima nemaju resornog ministra. Novu 2015. predsjednica je ušla s braniteljima u Šatoru. I kada je službeno preuzela funkciju posjetila je prosvjednike u šatoru u Savskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

U svojem pismu uz apel da nema još resornog ministra branitelji apeliraju i na predsjednicu. Iz njezina ureda odgovor na naš upit glasi: 'Savjetnik predsjednice u stalnom je kontaktu s predstavnicima branitelja, a prijedlog ministra je u ingerenciji Vlade'.

'Neću se libiti ni lupiti šakom o stol ni predsjedniku Vlade ni pozvati na odgovornost bilo kojeg ministra', rekla je u studenom pretprošle godine Grabar Kitarović.

U kampanji je predsjednica najavljivala oštru kontrolu Vlade. Kritizirala je često bivšeg premijera čak ga i pozvala na ostavku. O ovoj Vladi predsjednica šuti. Iz njezinog nam je ureda poručeno: Predsjednica smatra da je demokratska praksa dati Vladi 100 dana, no i dalje očekuje reforme s konkretnim mjerama.

S Tihomirom Oreškovićem predsjednica je u četiri oko razgovarala dva puta. Najavljivana je bolja suradnja, a zapelo je na slučaju Lozančić. Predsjednica je prije mjesec dana odlučila razriješiti šefa SOA-e, a premijer još nije donio odluku.

'Kad bi mi premijer izrazio nezadovoljstvo i rekao da osoba koju zajedno imenujemo i razrješujemo ne uživa njegovo povjerenje, ja bi to razrješenje potpisala', kazala je početkom veljače Grabar Kitarović.

Iz ureda predsjednice poručuju kako suradnja s premijerom postoji. Od početka mandata ove Vlade, predsjednica je prorijedila javne istupe u kojima se osvrće na rad Vlade i stanje u državi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene