454063
454063
454063
454063
454063

"Nemam staklenu kuglu, ali veseli me odgovornost koju su pokazali prema državi"

  • , 19.10.2016., 12:22
  • Autor:
  • komentara

"Pred nama je teška godina, treba nam stabilna Vlada, koja će se doista uhvatiti u koštac sa svim strukturnim pitanjima", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

 
 
 
 
Kolinda Grabar-Kitarović o programu nove Vlade (Video: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović o programu nove Vlade (Video: Dnevnik.hr)

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je nakon predstavljanja u Saboru program nove Vlade.

"Kad je riječ o programu, moram reći da sam iznimno zadovoljna onim što sam čula; fokusiranje na demografske probleme, na gospodarstvo, porezni sustav, ravnomjerni razvoj Hrvatske, decentralizaciju i još niz drugih pitanja - naravno, i zaštita pozicije branitelja - koje je iznio mandatar Plenković, doista su u skladu i s mojim vlastitim razmišljanjima, i veselim se sinergiji našeg zajedničkog rada", kazala je Grabar-Kitarović.

Na pitanje kada će se susresti s njim i kakvu suradnju očekuje odgovorila je kako očekuje vrlo dobru suradnju. "Kako sam rekla, moja ruka je bila uvijek ispružena svim predsjednicima Vlade, jer držim da ovo nikako ne smije biti proces kompeticije, već upravo suradnje, na dobrobit hrvatske države, naroda i gospodarstva, i svih ovih procesa s kojima se susrećemo i koji nam predstavljaju izazov, naravno, u okviru mojih ustavnih ovlasti. A kad ćemo se vidjeti? Dogovorit ćemo se.

Sigurno, poštujem činjenicu da će prvih nekoliko dana imati vrlo kompleksnog posla, snimati stanje u pojedinim ministarstvima, ali evo, primarno ću razgovarati s ministrima obrane i vanjskih poslova, o tješnjoj suradnji i koordinaciji rada između mojeg ureda i tih ministarstava."

Na pitanje misli li da će ova Vlada biti stabilnija, odgovorila je: "Ja vjerujem da će biti stabilna Vlada. Naravno, nitko od nas nema staklenu kuglu i ne može predviđati što će se dogoditi, ali veseli me odgovornost koju su dionici političkih procesa pokazali prema državi shvaćajući ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo. Pred nama je teška godina, treba nam stabilna Vlada, koja će se doista uhvatiti u koštac sa svim strukturnim pitanjima".

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se