Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kolinda Grabar-Kitarović nova veleposlanica u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić uručio je u ponedjeljak vjerodajnice Kolindi Grabar-Kitarović, novoj hrvatskoj veleposlanici u Sjedinjenim Državama, "najmoćnijoj zemlji svijeta" i Hrvatskoj "prijateljskoj državi".

U izjavi pri predaji vjerodajnica Grabar-Kitarović, bivšoj ministrici vanjskih poslova, Mesić je izrazio zadovoljstvo što je upravo ona, koja poznaje hrvatsku politiku i sudjelovala je u njezinu stvaranju, postala veleposlanicom "u najmoćnijoj zemlji svijeta" i Hrvatskoj "prijateljskoj" zemlji.

Pročitajte i ovo Predsjednica udomila labradoricu Kiku (Foto: Dnevnik.hr) Labradorica Kika Iz azila na Pantovčak: Predsjednica tijekom posjeta Virovitici udomila psića Slika nije dostupna Grabar-Kitarović nova hrvatska veleposlanica u SAD?

Vi "znate strateški razmišljati i zato sam zadovoljan da će Hrvatska dobiti u vama veleposlanicu koja će pomoći da se razvijaju odnosi u uzlaznoj liniji" sa SAD-om, rekao je Mesić.

Nova veleposlanica primila je vjerodajnice četiri dana prije posjeta američkog predsjednika Georgea W. Busha koji bi u sklopu europske turneje trebao u petak doputovati u Zagreb iz Bukurešta gdje Hrvatska očekuje na summitu NATO-a pozivnicu za članstvo u Savezu.

"Trudit ću se dati svoj doprinos razvoju političkih odnosa (između dviju država), procesu ratifikacije NATO-a", kazala je Grabar-Kitarović.

Veleposlanica je najavila da će posebnu brigu voditi o hrvatskoj zajednici u SAD-u, koja je "jedan od mostova prijateljstva između" Hrvatske i SAD-a, dviju zemalja što su razvile "strateške" i "partnerske" odnose.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene