Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imovinske kartice

Što sve posjeduju predsjednički kandidati - Svi osim 'jedne'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Kolinda Grabar Kitarović najavila da će od svih predsjedničkih kandidata tražiti objavu imovinskih kartica, na naš današnji upit samo je njezina ostala nedostupna.

Dnevnik Nove TV provjerio je s kakvom imovinom kandidati ulaze u utrku za Pantovčak.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Slika nije dostupna Zanimljivi rezultati Grabar Kitarović osvojila dijasporu, Josipović Indiju i Finsku, a Sinčića vole u Irskoj

Sve što posjeduje, predsjednik Ivo Josipović je, još po dolasku na Pantovčak, popisao u imovinskoj kartici. Tako je naveo da mu plaća iznosi više od 24 tisuće kuna. Vlasnik je 4 stana u Zagrebu ukupne vrijednosti 5 i pol milijuna kuna.Također, ima zemljište u mjestu Lijevo Sredičko, blizu Zagreba. Prijavio je i pianino vrijedan 15 tisuća kuna.

Na početku mandata prijavio 90 tisuća kuna i 290 tisuća eura ušteđevine. Izvor zarade su mu i autorska prava, a tu stavku prijavljuje Povjerenstvu za sukob interesa. U posljednje 4 godine tako je prijavio više od 52 tisuće kuna. Godišnja plaća njegove supruge iznosi 196 tisuća kuna.

Kolinda Grabar Kitarović, koja je jučer rekla da će od svih kandidata tražiti objavu imovine, nije nam danas ustupila svoje podatke. Učinit će to kada počne kampanja. Trenutačno je zaposlenica NATO-a na neplaćenom godišnjem. 'Ja u kampanju jedina ulazim bez ikakvih prihoda', rekla je Grabar Kitarović.

Grabar-Kitarović: Neka svi kažu gdje su i kako stekli imovinu

Milan Kujundžić prima 20 tisuća kuna na mjesec, posjeduje stan i apartman, te obiteljsku kuću u Ivanbegovini. Ima automobil, uštedio je 150 tisuća kuna, i kredit od 100 tisuća eura.

Anto Đapić na mjesec prima 22.300 kuna zajedno sa suprugom. Ukupno ima 5 nekretnina i jedno zemljište, dva automobila, štednju od 300.000 kuna i kredit od 3.500 kuna.

Ivan Rude zaradi od 10 do 20 tisuća kuna na mjesec. Posjeduje kuću, konobu, vikendicu i poslovni prostor, dva automobila, uštedio je 50 tisuća eura, a dužan je 200.000 kuna. Njegova supruga zarađuje 4.000 kuna na mjesec.

Predsjednički kandidati Povjerenstvu nisu dužni predstaviti svoje imovinske kartice, već će to morati učiniti tek kada, i ako, postanu državni dužnosnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene