Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović i Grabar Kitarović održali prvi sastanak

Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Josipović u četiri oka na Pantovčaku: Evo što je bilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Pantovčaku je oko 17 sati počeo sastanak novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Ive Josipovića.

18.13 - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je novoizabranu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović u Uredu predsjednika RH, priopćeno je iz Ureda predsjednika. Tom prigodom predsjednik Republike Ivo Josipović čestitao je novoizabranoj predsjednici na izbornoj pobjedi te ju upoznao s funkcioniranjem Ureda predsjednika.

Uz novoizabranu Predsjednicu Republike bili su članovi njezina izbornog stožera Jadranka Jureško Kero, Miro Kovač i Mladen Pavić, a uz predsjednika Josipovića pročelnica Kabineta Danica Juričić Spasović, šefica izborne kampanje Tamara Obradović Mazal i predstojnik Ureda predsjednika Vito Turšić.

Grabar Kitarović želi preseliti Ured predsjednika

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku - 2 Na Pantovčaku Milanović o ostavci: "Otkud vam ta ideja? Od jednog lažova nakon njegovih konzultacija s kravom?" Slika nije dostupna Buran sljedeći tjedan Kolinda Grabar Kitarović od sutra na Pantovčaku!

'Sastanak  počinje. Kolinda Grabar Kitarović došla je u pratnji dva automobila, naime osiguranje ima od ponoći. Sastanak je inicirao Josipović koji je sinoć nazvao Grabar Kitarović i čestitao joj. Demokratska je to gesta za smirivanje tenzija nakon intenzivne kampanje.

Kako doznajem, sastanak je teničke prirode, trajat će oko sat vremena i bit će u četiri oka', kazao je reporter Nove TV Andrija Jarak koji se nalazi na Pantovčaku. 

 FOTO Ovako je prvi dan nakon pobjede provela Kolinda Grabar Kitarović

Jedna od tema razgovora mogla je biti i preseljenje ureda predsjednika. Naime, Grabar Kitarović najavila je da će tražiti da ured bude u Viskoj ulici jer su troškovi ureda na Pantovčaku previsoki. No o tome odlučuje Vlada. 

Predsjednik Josipović će se u narednih mjesec dana polako pripremati za odlazak. Inauguracija nove predsjednice bit će 18. veljače na Trgu Svetog Marka.

Predsjednik Ivo Josipović mora u narednih mjesec dana završiti sve ranije preuzete obaveze, u Hrvatskoj i u inozemstvu. Tu su i sve obaveze vezane uz Hrvatsku vojsku. Kako doznajemo u njegovom uredu, predsjednik će posebno paziti da završi sve obaveze kako bi novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zatekla čistu situaciju.

Inače, predsjednik je javnost izbjegavao cijeli dan.

DNEVNIK.hr pratite putem
iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene