Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija na nastavi

Koliko su zapravo naša djeca sigurna u školi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na devetogodišnjeg dječaka jučer kasno poslijepodne tijekom male škole nogometa na glavu se srušio gol.

Dječak je pao u komu i završio u Klaićevoj bolnici. Policija je cijelu noć i jutro razgovarala s nastavnicima, djecom i roditeljima kako bi se utvrdilo više detalja. Iz zagrebačke policije poručuju kako je još preuranjeno govoriti o slučaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća na igralištu Na dječaka 'pala vratnica', hitno prebačen u splitski KBC Slika nije dostupna Ekskluzivno o akciji Offside 'Kuleni su kod mene, sutra svi idemo na večeru'

Sve se odigralo u vrijeme treninga škole malog nogometa koje organizira grad Zagreb. S 12 učenika četvrtog razreda u dvorani je u tom trenutku bio i profesor koji nije primijetio nezgodu, a zbog cijele situacije je u šoku.  'Toliko je šokiran da se i ne sjeća detalja', tvrdi ravnatelj Ante Pavičić.

U šoku su i neki učenici koje roditelji danas nisu pustili na nastavu. Njihov devetogodšnji prijatelj u komi od sinoć leži u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, gdje je i operiran. 'Dijete je zaprimljeno u stanju kome, sa teškom ozljedom mozga, prijelomom lubanje, krvarenjem i nagnječenjem mozga. Mi smo napravili hitnu operaciju nakon koje je dijete na respiratoru u komi i nastavljaju se mjere intenzivnog liječenja', potvrdio je liječnik Miroslav Gjurašin.

>> Na dječaka (9) pao gol u školskoj dvorani, liječnici se bore za njegov život

Ozlijeđenog dječaka poslijepodne je posjetio i zagrebački gradonačelnik koji se ne osjeća odgovornim što grad ne ulaže dovoljno u sportske dvorane. 'Ja sam odgovoran i kad vrabac ugine na Jelačić placu, a ono što mogu reći je da sam došao ovdje da pogledam kako je dječak i da se solidariziram s njegovom obitelji.  Žao mi je što sye to dogodilo, vidjet ćemo tko je odgovoran, je li riječ o dječjem nestašluku ili nečem srugom, pustimo da vještaci i policija odrade svoj dio posla', poručio je gradonačelnik Bandić.

Nepričvršćeni golovi i male sportske dvorane slika su većine dvorana u zagrebačkim školama. Što se tiče sportskih dvorana trebao bi još dosta novca uložiti da nam djeca budu sigurna.

Primjerice, škola u Prečkom je u planu za rekonstrukciju već nekoliko godina, ali nikako da dođe na red.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene