Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi centar za otpad još ne radi

Kolaps odvoza smeća prijeti i Rijeci?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Problemi s otpadom i u okolici Rijeke. Mještani koji žive u blizini staroga odlagališta Viševac, i oni u blizini novog centra Marišćina žale se na nesnosan smrad.

Viševac je već odavno trebao prestati s radom, a Marišćina, gdje je trebao niknuti novi, moderni centar za zbrinjavanje otpada, još ne funkcionira kako bi trebao.

Pročitajte i ovo Botinec - 5 Za sve kriv - poljoprivrednik? Što to smrdi u zagrebačkom kvartu? "Neizdrživo je, to traje i traje" Ilustracija bez ikakvih informacija Pilot odbio poletjeti zbog smrada koji samo on osjeti: Više od 100 putnika satima čekalo u limbu

>> Zagrebu prijeti ekološka katastrofa, Bandić tvrdi da se radi o medijskom linču

Trenutačno se otpad ne razvrstava, već samo balira na starome i odvozi na novo odlagalište. Tamo se pak ne zbrinjava u kašetama nego se bale slažu jedna na drugu. Takva odstupanja od projekta, misle mještani, nedopustiva su, a mjerodavni ih legaliziraju privremenim dozvolama.

'Danas na Marišćini imate kapaciteta još za mjesec dana odlaganja bala, a nakon toga, ako se nešto ne napravi doći će do kolapsa odvoza smeća za čitavo riječko područje. Znači, nije nemoguć scenarij Napulja', rekao je Veljko Bezjak, predsjednik GU Smokvarijanska lista.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene