Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimski uvjeti

U Dalmaciji pada snijeg, na autocesti se vozi uz ograničenje od 40 km/h, kamioni zapeli i blokirali cestu

Aktualno Galerija Snijeg na A1 Snijeg na A1 Foto: HAK Snijeg radi probleme u prometu Snijeg radi probleme u prometu Foto: Ivo Cagalj/Pixsell Snijeg u Dalmaciji Snijeg u Dalmaciji Foto: Pixsell +0 Snijeg u Dalmaciji Galerija 1/4 >>
Snijeg je zabijelio autocestu Zagreb-Ploče-Karamatići, pa se dionicom Prgomet-Split-Bisko vozi uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat.

U Hrvastku je stiglo pravo zimsko vrijeme, a u dijelu zemlje pada i snijeg.

Nakon hladne noći u kojoj je u dijelovima Dalmatinske zagore temperatura padala i do - 7 stupnjeva Celzijevih, u dijelu srednje Dalmacije osvanulo je oblačno jutro koje je ponegdje u Dalmatinskoj zagori donijelo i prvi snijeg ove jeseni.

Pročitajte i ovo Snijeg u Daruvaru Bijeli Daruvar "Iznenada se smračilo, a onda je iz crnog oblaka krenulo": Zasuli ih i snijeg i led, stanovnici u čudu

Pročitajte i ovo Snijeg u Gorskom kotaru - 4 Izrazito hladno jutro Hrvatska se probudila u debelim minusima: Pogledajte koji su gradovi bili najhladniji, ponegdje moguć i snijeg

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići dionicom Prgomet-Split-Bisko vozi se uz ograničenje brzine 40km/h zbog snijega, javlja HAK. Probleme je u jednom periodu stvarala i ledena kiša.

Pročitajte i ovo Snijeg prvi snježni pokrivači Pravi zimski ugođaj diljem Hrvatske oduševio građane: "Na buri se čovjek ljepše osjeća"

Snijeg u ponedjeljak ujutro pada na području Dugopolja, Muća i Vučevice, na cijelom području iza Kozjaka i u dijelu Cetinske krajine, piše Dalmacija danas.

Kako javlja splitska policija, oko 10:40 sati na cesti D1, ispod tunela Mihovilović, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila. Zbog toga je u prekidu bio promet prema Splitu, a nakon što je uklonjeno vozilo, cesta je sada cesta prohodna za promet uz policijsko usmjeravanje i regulaciju.

Također, cesta D56, predio Kočinje brdo, u ovom trenutku je zatvorena za promet zbog teretnih vozila koja se nalaze na cesti i ne mogu dalje prometovati.

Iz splitske policije obavještavaju vozače da su na cestama D1 i D56 u ovom trenutku nastupili zimski uvjeti.

"Upravljanje vozilima u ovakvim uvjetima je otežano, stoga pozivamo vozače na dodatan oprez i prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, te da koriste zimsku opremu", kažu iz policije i dodaju kako se za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje promet vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom.

Policija podsjeća i da su vozači dužni, prije uključivanja u promet, očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg, led ili vodu na vozilu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene