Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolumna Hrvoja Šalkovića

Kod nas su s radara nestale tvornice veće od malezijskog zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod nas su nestale milijarde i milijarde iz državnog proračuna, na raznim farbanjima tunela, na fimi pimi medijama, na plaćanjima za nepostojeće pjevanje…

Točno petnaest sati prije negoli će avion Malasya Airlinesa prhnuti krilima, pa odlepršati u možda najveću misteriju u povijesti komercijalnog zrakoplovstva, stajao sam na istom tom aerodromu, i čekao avion iste te kompanije da me odbaci u suprotnom smjeru (sada ispada da je i smjer, zapravo, bio isti).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolumna Hrvoja Šalkovića Nema te crne vijesti koja će mi svijetlu vjeru do kraja izbiti iz pluća Slika nije dostupna Kolumna Hrvoja Šalkovića Nisam hejter, kontraš, nisam revolucionar, samo imam zdravu pamet

Mogao sam pretjerati na kakvom šanku, prespavati let, uzjahati čeličnu spravu petnaest sati kasnije, pa bih sada, tamo negdje duboko dolje, razgledavao podmorje i radio na nacrtima nastavka Moby Dicka.

Ali nisam, eto me, živ sam i kucam ove retke.

Sve se to skupa pretvorilo u veliku medijsku trakavicu, na užas rodbine i prijatelja. Naime, velika je misterija, kako nešto dugačko stotinu metara i teško na desetke tona, može samo tako nestati, kako može samo tako iščeznuti s radara.

Ima neki vrag u nama koji nas tjera sa se hvalimo

Normalan se svijet tome čudi, ali u mojoj dobroj, maloj Hrvatskoj, nema prevelikog čuđenja.

Jer da se mi krenemo čuditi, pa kuda bismo stigli?

Kod nas su nestale tvornice, iščezle s radara, nema ih više, popapala maca. Jedna tvornica? Ma kakvi, nestalo ih je na stotine, a sve su bile, ali da ga jebeš, malo veće od malezijskog aviona.

Rodbina je bila užasnuta i tužna, ali tvornice su nestale s radara.

Puf… nema ih više.

Što je najveća zajebancija, nitko nije niti tražio crne kutije. Ili su ih možda i tražili, pronašli, pa ih sa smiješkom pohranili na skrovita i sigurna mjesta.


Kod nas su nestale milijarde i milijarde iz državnog proračuna, na raznim farbanjima tunela, na fimi pimi medijama, na plaćanjima za nepostojeće pjevanje… i ljudi, nemojmo se zavaravati, to je ono što znamo u proteklih nekoliko godina, kada nam se pravosuđe donekle uljudilo. Što je sve nestalo u devedesetima, to ne zna niti dragi bog.

Moderni pristup - volim te do zadnje kune - nije se pokazao uspješnim

Kod nas su nestale sve ljestvice vrijednosti, pristojno ponašanje, nestale su navike da pametni i sposobni idu gore, na vrh, a bedasti i lijeni zaostanu na dnu društvenog poretka. To je isto nestalo.

Nije veliko kao avion, ali svejedno boli.

Kod nas su nestale kino dvorane, kulturni domovi, alternativni festivali, nestali su klubovi s dobrom svirkom, pobjegli pred tsunamijem narodnjaka. Sve je to nestalo, iščezlo, otišlo na kvasinu.

I zato, dragi moji malezijci, pronađite više taj avion, jer zaista mi je žao pratiti kako se obitelji tih nesretnika pate.

Ali nemojte se čuditi, i nemojte se zgražati nad činjenicom kako to stvari samo tako mogu nestati, tako ekspresno iščeznuti s radara.

Dođite kod nas u Hrvatsku, mi ćemo vam lijepo objasniti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene