Obavijesti Video Pretražite Navigacija
28. obljetnica

Knin se priprema za Oluju: Otkriveno i tko će govoriti u ime branitelja

Aktualno Galerija Pripreme za proslavu Oluje u Kninu - 4 Pripreme za proslavu Oluje u Kninu - 4 Foto: Vijesti u 17 Pripreme za proslavu Oluje u Kninu - 3 Pripreme za proslavu Oluje u Kninu - 3 Foto: Vijesti u 17 Pripreme za proslavu Oluje u Kninu - 2 Pripreme za proslavu Oluje u Kninu - 2 Foto: Vijesti u 17 +0 Pripreme za proslavu Oluje u Kninu - 1 Galerija 1/4 >>
Središnja svečanost održat će se u šatoru zbog najavljenog nevremena. Program počinje budnicom, a govore će održati i predsjednik države, premijer te hrvatski branitelj. Reporterka Sanja Jurišić doznala je i o kome se radi.

U Kninu je održana generalna proba uoči sutrašnje 28. godišnjice operacije Oluje i proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Na središnjem trgu još uvijek traje postavljanje šatora, u koji je zbog najavljenog nevremena sa stadiona premještena središnja svečanost.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu iz minute u minutu VIDEO Novi val nevremena stigao u Hrvatsku, nebo paraju munje. Vrijeme je opasno u cijeloj zemlji

Otkazani su letački programi MIG-ova i prelet Krila Oluje, ali će u 9:43 na kninskoj tvrđavi zastava biti podignuta. Ako to dopusti vrijeme, podići će je sudionici Oluje i članovi obitelji poginulih branitelja.

"Emocije su pomiješane, ponos i tuga. Ponos jer imamo svoju slobodnu zemlju, slobodnu Hrvatsku, našu prelijepu domovinu, a s druge strane je tuga jer se dogodilo što se dogodilo. Ali svi znamo da svaka sloboda ima svoju cijenu", rekla je Anita Šare iz Zajednice udruge udovica RH.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno vrijeme Iz MUP-a objavili: Sve operativne snage i sudionici sustava civilne zaštite stavljeni u visoku pripravnost

"U slučaju grmljavinskog nevremena, naravno da držači zastava i oni koji će dizati zastavu neće biti gore nazočni jer imperativ provedbenog stožera je prije svega sigurnost. U tom slučaju zastava će već biti podignuta na kninskoj tvrđavi i na trgu će biti prenešena preko video signala na monitor koji će biti na trgu", objasnio je general bojnik Tihomir Kundid, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.

U Kninu je i reporterka Nove TV Sanja Jurišić koja je provjerila kako teku posljednje pripreme za veliku svečanost. 

"U šatoru će biti mjesta za tisuću ljudi, neće biti sjedećih mjesta. Stajat će se i slušati govori predsjednika države i premijera te, kako kažu iz organizacijskog odbora, hrvatskog branitelja. Ime mu ne otkrivaju, no mi doznajemo kako se radi o pukovniku Mihaelu Pintariću, bivšem pripadniku Tigrova, još uvijek djelatnoj vojnoj osobi. Gospodin je bio ranjen nekoliko puta, bio u zatočeništvu i, kad sam razgovarala tu s braniteljima u Kninu, kažu mi da on ima težinu pričati o strahotama Domovinskog rata", doznala je Jurišić.

Ono što će se događati na kninskoj tvrđavi prenosit će se putem video zidova, a u 9:43 podići će se i hrvatski stijeg, kao što je to bilo i prije 28 godina.

"Program sutra počinje budnicom, a večeras je u Domu HV-a, nekakvih petstotinjak metara dalje od Trga, svečani prijem za generale u organizaciji predsjednika Milanovića. Ondje neće biti premijer ni ministri, a hoće li se sutra njih dvojica rukovati ili barem pogeldati, vidjet ćemo", rekla je Jurišić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene