Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Podrška gradonačelniku'

Hoćete li potpisati? Klub Milana Bandića prikupljat će potpise za peticiju 'Stop političkim hapšenjima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peticija će se potpisivati u prostorijama udruge u Praškoj ulici, na Trgu bana Jelačića, ulicama Zagreba i gradskim četvrtima, te na web stranici udruge.

Predsjednica Udruge klub Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević najavila je da će u petak u podne članovi udruge početi prikupljanje potpise za peticiju 'Stop političkim hapšenjima', kojom se izražava podrška uhićenom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jesu li ga zaboravili? Ovako su glasali Kozari Putevi i Kozari Bok, provjerite jesu li ostali vjerni pokojnom Bandiću i njegovoj nasljednici Slika nije dostupna "U suradnji s gradom Zagrebom" Ide Bandićevim stopama? Je li Pavičić Vukičević našim novcem platila oglas u medijima kako bi se pohvalila projektima u Zagrebu

Peticija će se potpisivati u prostorijama udruge u Praškoj ulici, na Trgu bana Jelačića, ulicama Zagreba i gradskim četvrtima, te na web stranici udruge www.klubmilanbandic.hr, rekla je Pavičić Vukičević na konferenciji za novinare.

'Radi se o političkoj i građanskoj inicijativi za koju se nadam da neće biti proglašena protuzakonitom, već će je građani prepoznati kao oblik podrške Milanu Bandiću, gradonačelniku koji je unutar 24 sata od povratka na posao ponovno doživio pritvaranje', istaknula je Pavičić Vukičević.

USKOK: U slučaju Bandić nije bilo kalkulacija i određivanja tajminga

Bandiću su odlukom Županijskog suda u Zagrebu vraćene gradonačelničke ovlasti, pa se u njegovoj udruzi nadaju da će se već tijekom ovoga tjedna, do rješenja na žalbu Bandićeva odvjetničkog tima, situacija iskristalizirati u vezi pitanja tko ga može mijenjati.

'Nadamo se da ga neće mijenjati nitko, nego da će on raditi svoj posao za koji je po peti puta izabran 2013. godine', dodala je Pavičić Vukičević.

Na podsjećanje novinara da je ministar uprave Arsen Bauk objasnio kako sve dok Bandić ne donese drugačiju odluku Zagreb vodi njegova zamjenica Sandra Švaljek, Pavičić Vukičević je istaknula kako je za tumačenje zakona nadležan isključivo Hrvatski sabor.

'Hoće li Bandić ovlastiti jednu od svojih zamjenica da obavlja njegovu dužnost dok je privremeno spriječen možemo pitati samo članove njegova odvjetničkog tima, jer ne možemo s njim komunicirati. On sasvim sigurno razmatra i te opcije', rekla je.

Pritisak na pravosudne organe?

Na upit je li najavljena peticija zapravo pritisak na pravosudne organe, Pavičić Vukičević je odgovorila da su tu inicijativu pokrenuli zato da istaknu položaj Bandića kojem su vraćene gradonačelničke ovlasti.

Konferenciji su bili nazočni pročelnici više gradskih ureda, među njima i pročelnik za financije Slavko Kojić, no nisu željeli komentirati trenutno stanje u Gradskoj upravi.

Državno odvjetništvo ustvrdilo je u četvrtak, reagirajući na medijske napise i izjave Bandićevih pristaša, da se Uskok nije vodio 'nikakvim kalkulacijama i određivanjem tajminga' kada je zatražio vraćanje Bandića u zatvor, kao i da mu država naplati jamčevinu od 15 milijuna kuna uz koju je ranije pušten da se tijekom istrage brani sa slobode.

Milan Bandić ispitan u USKOK-u

Zahtjev za povratkom u Remetinec Uskok je potkrijepio sumnjama da je Bandić, od prosinca 2014. do veljače 2015. od svjedoka ispitanog u Uskoku 'u dva navrata zatražio da promijeni iskaz' kao i da 'potpiše dokumente za koje je znao da nisu istiniti'.

Tužiteljstvo sumnja i da je Bandić tijekom prosinca 2014. i siječnja 2015. kao utemeljitelj i predsjednik Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti, sačinio i vlastoručno potpisao antedatirani dokument, u kojem je neistinito naveo da se sve slike i skulpture koje su donirane spomenutoj Zakladi pohranjuju i skladište na adresama na kojima su i pronađene tijekom pretraga, iako je znao da navedene umjetnine nisu donirane spomenutoj Zakladi i da Zaklada nije njihov vlasnik, već su njegova imovina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene