Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Jeste li znali pod čijim su učinkom ključne prijelomne točke klimatskih promjena?

Kako određena razina promjena u klimatskom sustavu Zemlje dovodi do potencijalno nepovratnih promjena objasnio je meterolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Pružanje točnih, pravodobnih i učinkovitih podataka o dinamici i stanju stakleničkih plinova postaje sve kritičnije. To nameće potrebu za razumijevanje i praćenje mehanizama koje se odnose na višestruke povratne petlje klimatskog sustava Zemlje - kao što je, primjerice, apsorpcija ugljika u oceanima.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li kako klima utječe na globalnu trgovinu? "Ovi poremećaji imaju dalekosežne posljedice"

Od vitalne važnosti su i informacije o prijelomnim točkama gdje određena razina promjena dovodi do potencijalno nepovratnih promjena klime.

Pročitajte i ovo Policija pomiče klimatskog aktivista Den Haag Uhićeno tisuću klimatskih aktivista: "Tražimo još par dana strpljenja"

Pročitajte i ovo Europa 2040. - 5 Europa 2040 Uskoro će nam život biti znatno drugačiji: Neće biti skijanja, putovanja zrakoplovom bit će skuplja i to nisu jedine promjene

Valja znati da su ključne prijelomne točke klimatskih promjena pod učinkom čovjeka: topljenje ledenih pokrova na Arktiku i Antarktici i destabilizacija njihovih velikih ledenih ploča, a tu je i usporavanje cirkulacije oceana i odumiranje amazonske prašume

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene