Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loši vremenski uvjeti

Klizišta preplavila grad: Proglašena elementarna nepogoda za grad Klanjec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog velikog broja klizišta krapinsko-zagorska županica Sonja Borovčak proglasila je danas elementarnu nepogodu za područje grada Klanjca, izvijestili su iz županijskog Ureda za odnose s javnošću.

Djelatnici županijskog Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturi do sada su obišli 65 klizišta u Krapinsko-zagorskoj županiji, a procjenjuje se da će ih ukupno biti stotinjak.

Pročitajte i ovo Ministar Branko Bačić Pomoć građanima Bačić u Krapini najavio pomoć oko sanacije klizišta: "Osigurat ćemo sredstva za obnovu kuća" Poplave i klizišta u kiši stanje visoke pripravnosti VIDEO Katastrofalne kiše i poplave odnijele najmanje 72 života: Ljudi zarobljeni pod ruševinama čekaju spasioce

Kod nekih stambenih objekata na području klizišta ukazala se potreba za evakuacijom, a dojave o pojavi klizišta i stanju na terenu neprestano stižu.

>> Nakon relativno mirne noći u Sisak stiže vrhunac vodenog vala

Zbog sve većeg broja klizišta uz stambene i gospodarske objekte kao i ceste na području županije, uzrokovanih vremenskim uvjetima, razmatra se mogućnost da se elementarna nepogoda proglasi i za veći broj općina i gradova Krapinsko-zagorske županije.

Županica Borovčak pozvala je sve jedinice lokalne samouprave da sukladno Metodologiji za procjenu štete od elementarnih nepogoda dostave potrebne podatke Županiji, kako bi se mogao pokrenuti postupak utvrđivanja štete.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene