Obavijesti Video Pretražite Navigacija
klimatska kriza

Klimatske aktiviste na Krku privela policija: "Želimo poslati jasnu poruku"

Aktualno Galerija Klimatski prosvjed na Krku - 2 Klimatski prosvjed na Krku - 2 Foto: DNEVNIK.hr prosvjednica prosvjednica Foto: DNEVNIK.hr Klimatski prosvjed na Krku - 1 Klimatski prosvjed na Krku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Klimatski prosvjed na Krku - 3 Klimatski prosvjed na Krku - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Klimatski prosvjed na Krku - 4 Galerija 1/7 >>
Više od stotinu prosvjednika, klimatskih aktivista u subotu je bilo u prosvjednoj šetnji od središta Omišlja do ulaza na LNG terminal.

Prosvjednici se protive proširenju terminala u vrijeme klimatske krize. 26 prosvjednika zaobišlo je ograde i policijske snage te ušlo u krug terminala.

I dok su prosvjednici izvan ograde skup napustili sami, aktiviste s unutarnje strane ograde policija je privela i odvezla do policijske postaje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Drama u susjedstvu: Ispalio zolju na kuću punu ljudi

Pročitajte i ovo Kamp u Rovinju ograđen bodljikavom žicom - 4 turistička sezona FOTO Kamp u Rovinju dobio novo ruho - bodljikavu žicu: "Percepcija sigurnosti jedan od glavnih motiva dolaska turista"

"Plan je blokirati terminal. Želimo poslati jasnu poruku da smo protiv ulaganja u novu plinsku infrastrukturu i u LNG terminal u vrijeme kad nas pogađaju ozbiljne posljedice klimatskih promjena", objasnila je prosvjednica.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene