Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadačice u bijegu

Brat Kim Jong-una ubijen otrovnim iglama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brat sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una ubijen je u Maleziji, izvijestila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Agencija Reuters informaciju je prenijela pozivajući se na izvor iz južnokorejske vlade, da je Kim Jong-nam, brat sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una, ubijen.

Pročitajte i ovo 19-godišnjak s nožem, ilustracija Strava u Njemačkoj Mladić nasmrt izbo roditelje i brata: Krvavi pohod preživjela je samo sestra Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Prema izvješću lokalnih TV postaja, Kim Jong-nam ubijen je nakon što su ga napale dvije žensske osobe otrovnim iglama. Obje žene, za koje se vjeruje da su Sjevernokorejke, s mjesta događaja pobjegle su taksijem i nalaze se u bijegu, prenosi TV Chosun.

Međutim, malezijska policija Reutersu nije potvrdila identitet ubijenog muškarca, no otkrili su da je umro na putu do bolnice. Djelatnik odjela hitne službe bolnice Putrajaya rekao je za agenciju Retuers da je riječ o Korejcu rođenom 1970. godine i koji nosi prezime Kim.

Independent prenosi kako se Kim Jong-nam dao u bijeg i da se sakrio u Maleziji, nakon što je njegov brat diktator dao smaknuti njihovog strica Jang Song-thaeka.

Riječ je o najstarijem sinu Kim Jong-ila, bivšeg sjevernokorejskog diktatora, koji je preživio pokušaj ubojstva u Makauu u vrijeme smrti svog oca.

Dok su ga svojevremeno smatrali nasljednikom šefa Sjeverne Koreje, on je pao u nemilost vlasti nakon što je pokušao ući u Japan putem krivotvorene putovnice, u pratnji dvije žene i djeteta.

Kao zanimljivost, Independent prenosi i da je Kim Jong-nam posjetio i Disneyland.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene