Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimka na YouTubeu

Ispovijest sina Kim Jong Nama: ''Moj otac je ubijen, a obitelj se skriva''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Kim Jong Nam, polubrat sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Una ubijen u Maleziji, na YouTubeu se pojavila snimka na kojoj je muškarac koji tvrdi da je sin ubijenog, te objašnjava kako se njegova obitelj skriva nakon ubojstva.

"Moj otac je ubijen, a majka, sestra i ja se skrivamo", poručio je Kim Han Sol koji na snimci pokazuje svoju sjevernokorejsku putovnicu iako su osobni podaci zamućeni.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Vođa Građanske koalicije za ljudska prava izbjeglica iz Sjeverne Koreje potvrdio je kako je riječ o sinu polubrata Kim Jong Una.

Glasnogovornik južnokorejskog ministarstva ujedinjenja poručio je kako vlada pokušava utvrditi identitet osobe na snimci, ali da je očito kako mladić nalikuje preminulom Kim Jong Namu, javlja New York Times.

Podsjetimo, Kim Jong Nam preminuo je ubrzo nakon što je u zračnoj luci u Kuala Lumpuru poprskan nervnim agensom VX-a. Poprskala ga je djevojka koja je mislila, kako je rekla policiji, da reklamira parfem.

Sjeverna Koreja naravno, negira bilo kakvu umiješanost u ubojstvo i za smrt Kimova polubrata krivi malezijske vlasti.

U međuvremenu, Kim Jon Un je dao pogubiti pet visokih dužnosnika jer su mu davali "lažne izvještaje". Južnokorejska obavještajna služba izvijestila je da su ubijeni protuavionskim oružjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene