447272
447272
447272
447272
447272

'HSS je uništio selo, HDZ desnicu, SDP ljevicu, a Most ugled Crkve'

  • , 20.08.2016., 17:24
  • Autor:
  • komentara

Predsjednica stranke 'Blokirani' Miriam Kervatin poručila je u subotu kako je HSS uništio selo, HDZ desnicu, SDP ljevicu, Most ugled Crkve, a svi zajedno su uništili narod.

 
 
 
 
Miriam Kervatin, predsjednica Blokiranih - Deblokirajmo Hrvatsku (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)
Miriam Kervatin, predsjednica Blokiranih - Deblokirajmo Hrvatsku (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)

Pozvala je glasače da izađu na izbore kako bi konačno "oduzeli monopol na demokraciju koja se dijeli između dvije velike stranke"te uveli realne teme u politiku i deblokirali Hrvatsku koja je financijski i moralno blokirana.

Kervatin, kao nositeljica liste u I. izbornoj jedinici, kazala je da će Blokirani koji su se udružili sa Hrvatskom strankom nezaposlenih, u politiku unijeti stvarne probleme građana, a ne nizati prazna obećanja kao što se to radilo do sada.
 

"Gašenje radnih mjesta, najviši PDV u svijetu, najviši porezi nisu bili izbor građana", rekla je Kervatin.
 

Ovršna mafija u Hrvatskoj je, kaže, od 2010. do 2016. godine uvela izvanredno stanje koje ignorira Ustav, Europsku deklaraciju o pravima čovjeka i sve pravne temelje i za sada se ne vidi rješenje za 330 tisuća službeno evidentiranih blokiranih hrvatskih obitelji.

"HDZ nas je iskoristio u protekloj kampanji i nije napravio ništa, SDP je ukinuo zastare, onemogućili su nas kroz Ustavni sud da završimo pravnu borbu. Predsjednica je uradila dio posla, no njene ovlasti nisu velike. Ustavni sud naše zahtjeve ignorira tri, a može i 20 godina, dok se u suvremenim državama odgovor dobije za tri mjeseca. Petrov se kitio 'duhom kršćanstva' a razočaravajuće je suosjećajan te kao psiholog neefikasan i nerealan", rekla je.
 

"Pravna diskriminacija, kojom se 'prijateljima tajkunima brišu milijarde kuna dugova, a 'baki Katici' kamatam oduzmu trošnu jedinu kuću, mora nestati. Kroz Finu se pojedinci hrane kamatama. Nije ni čudo da će kralj ovrha Hanžeković bez problema u kratko vrijeme utržiti 15 milijuna kuna", rekla je Kervatin.
 

Dodala je da će njihovi predstavnici ako uđu u Hrvatski sabor ravnopravno pregovarati sa strankama i braniti interes građana.

Glavni tajnik stranke Blokiranih Sarajko Baksa nositelj liste u VI. izbornoj jedinici istaknuo je kako su "desni donijeli katastrofalan ovršni zakon, dok lijevi po tom pitanju nisu ništa uradili, a Most nije ni primjetio kako taj zakon ubija malog čovjeka i hrvatsko gospodarstvo".

Suzana Đurica nositeljica VIII. izborne liste poručila je kako je 7 milijuna blokada koje su pokrenute u zadnjih pet godina, na četiri milijuna stanovnika, dokaz da vladajući idu u krivom smjeru.

"U ovom trenutku glasači su poslodavci koji će dati posao 161 čovjeku u Hrvatskom saboru. Mi smo se na taj natječaj prijavili s programom Odblokirajmo Hrvatsku", kazao je Davor Živković nositelj IX. izborne liste glasačima.

Kazali su kako očekuju šest mandata te da njihovi kandidati ne traže materijalnu korist jer blokiranima plaću zakonodavac dozvoljava najviše 3500 kuna. Dodaju da je njihov član i zlatni olimpijac u Riu Josip Glasnović kojem je također blokirana stipendija, imovina i računi. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se