Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pedeset gradova iz sedam zemalja

Kerum predsjednik Foruma jadransko-jonskih gradova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Željko Kerum danas je na završetku 12. sjednice Foruma jadransko-jonskih gradova izabran za predsjednika tog foruma koji okuplja 50-ak gradova iz sedam zemalja budući da je Splitu dodijeljena dužnost predsjedanja tim forumom sljedeće dvije godine.

Za dopredsjednika je izabran gradonačelnik Pescare Luigi Albore Mascia. Željko Kerum dosad je obnašao dužnost dopredsjednika tog foruma, a budući da je Splitu dodijeljena dužnost predsjedanja tim forumom sljedeće dvije godine, gradonačelnik postaje njegovim predsjednikom. Forum je na sjednici u Splitu raspravljao o ulozi lokalnih vlasti u izgradnji kvalitetnijeg života u sklopu strategije razvoja Europe do 2020. godine.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!"

Zahvaljujući na povjerenju, Kerum je rekao kako će nastojati poboljšati rad foruma te unaprijediti kulturnu, turističku i gospodarsku suradnju gradova na obali Jadranskoga i Jonskog mora. Kerum je također rekao da će se zauzimati za ostvarivanje ciljeva tog foruma: očuvanje kulturne baštine gradova i poboljšanje njihove javne usluge te omogućavanje boljih uvjeta za poslovanje i olakšavanje investiranja poduzetnika. 'Split će staviti sve svoje resurse na raspolaganje tom forumu', rekao je Kerum.

U izjavi novinarima nakon sjednice Kerum i Albore Mascia najavili su da će 1. prosinca ove godine u Bruxelessu u povjerenstvu za proširenje Europske unije sudjelovati na sastanku srodnih mreža (udruga) iz Europe kao što je Forum jadransko-jonskih gradova.

Kerum je rekao da će kao novoizabrani predsjednik tog foruma najprije preurediti trg ispred zgrade splitskoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) koji, po njegovu mišljenju, nije lijep. Na upit što ako taj forum ne osigura novac za preuređenje toga trga, Kerum je odgovorio: 'Nema veze, ako forum ne bude imao novca, dat će donaciju netko drugi. Bitno je da netko donira i da se nešto radi'.

Na pitanje koje su njegove ideje kao predsjednika foruma, Kerum je odgovorio kako ne voli govoriti o idejama koje nisu konkretne. 'Kada budu konkretne ideje, onda ćemo to objaviti', dodao je, a na pitanje je li mu nova dužnost predsjednika foruma opterećenje i hoće li je stići obavljati budući da ima mnogo drugih obveza, Kerum je odgovorio kako 'misli da će stići obavljati i novu dužnost'.

Luigi Albore Mascia izjavio je novinarima pohvalno govoreći o splitskome gradonačelniku da će zajedno s njim unaprijediti suradnju Splita i Pescare, čiji je gradonačelnik, te suradnju svih gradova članova tog foruma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene