Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog klevete

Donesena odluka: Kerumu se neće skinuti saborski imunitet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva raspravljalo se o skidanju imuniteta saborskom zastupniku Željku Kerumu zbog optužbi za klevetu.

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo odbilo je danas zahtjev nezavisnog zastupnika Ivana Grubišića da se Željku Kerumu ukine imunitet kako bi ga kazneno gonio za klevetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MIP odlučio PETROVU I BULJU OSTAJE IMUNITET Maras se svađao sa svima: "'Ajde reci da sam ja kriminalac" Slika nije dostupna Zbog nastavka suđenja MIP DONIO ODLUKU Culeju predloženo ukidanje imuniteta, Ostojić i Krstić i dalje pod zaštitom

>> Lokalni izbori: Tko je glasao za Keruma?

Grubišić je Keruma pred splitskim Općinskim sudom tužio za klevetu jer ga je u travnju nazvao 'jugoslavenčinom i KOS-ovcem', ustvrdivši da 'mrzi sve što je vjersko i hrvatsko'.

MIP, međutim, u pravilu ne ukida imunitet na zahtjev privatnih tužitelja, a predsjednica tog tijela Gordana Sobol danas je objasnila da se kazneni postupak može pokrenuti nakon što Kerumu istekne mandat, jer zastarni rokovi ne teku dok zastupnika štiti imunitet. (I.D. / T.K. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene