Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Profil birača

Lokalni izbori: Tko je glasao za Keruma?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko su stari i koje obrazovanje imaju birači koji su svoj glas dali Ivi Baldasaru, Vjekoslavu Ivaniševiću i Željku Kerumu, kandidatima za gradonačelnika Splita koji su osvojili najviše glasova?

Prema prvim rezultatima lokalnih izbora za Željka Keruma su više glasali muškarci (19%) od žena (16,6%), a po dobnoj skupini, Kerumu su glasove više davali mladi od 18 do 29 godina (21%), sa završenom osnovnom (28,9%), i srednjom školom (21,9%), dok je visokoobrazovanih tek 9,9 % Kerumu dao glas.

Pročitajte i ovo Izbori na selu; ilustracija Politika (ne)jednakosti Nemaju svi jednake mogućnosti doći do birališta: Kome je važan glas onih koji žive u selima kojih nema ni na karti, bez autobusa i ceste? Slika nije dostupna Da su danas izbori EKSKLUZIVNO Kerum gubi Split?

>> SPLIT: Kerum gubi izbore

I za Ivu Baldasara glasalo je više žena (29,9%) od muškaraca (28,6%), dok je za Vjekoslava Ivaniševića glasalo 23,8% muškaraca, a manje, 20,1%, žena.

47,3% starijih od 60 godina dalo je glas Baldasaru, dok je po postotku nešto mlađa populacija najviše (45 do 59 godina) glasala za Ivaniševića, 24,2 posto.

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene