Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgradnja križa u Splitu

Kerum: Do kraja mandata križ na Marjanu i spomenik dr. Tuđmanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Željko Kerum najavio je na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom sutrašnjeg Dana Splita, Sv. Dujma da će do kraja mandata Marjanu postaviti križ, te spomenik dr. Franji Tuđmanu.

"Do kraja mandata je ostalo još petnaestak dana, a do tada ćemo na Marjanu postaviti križ, te spomenik dr. Franji Tuđmanu. Njemu i braniteljima možemo zahvaliti na svemu što su nam omogućili", rekao je Kerum u splitskom kazalištu gdje su uz obilježavanje Dana grada Splita dodijeljene nagrade u tri kategorije za osam pojedinaca i skupina.

Gradonačelnik je podsjetio na projekte koje je realizirao, među kojima je osim Zapadne obale spomenuo i izgradnju vrtića i kanalizacije u istočnom dijelu grada, financijske pomoći umirovljenicima i nezaposlenima, bonovi za školske udžbenike socijalno najugroženijima.

>> 'Nećemo se niti možemo na silu miješati u dimenzije križa na Marjanu'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kerum u elementu VIDEO 'A tko je napravio sve ovo? Što bi bilo da sam dolazio na posao?!' Slika nije dostupna Kandidirat će se za župana Grubišić: U Splitu vlada rasulo, neka rupe krpaju oni koji su ih napravili

Predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić je istaknula kako će se građani gradonačelnika Željka Keruma sjećati po tome što je realizirao projekt Zapadne obale.

U kategoriji Nagrada za životno djelo u 2012. godini su nagrađeni dr. Drago Šimundža za vrijedna ostvarenja i postignute rezultate na području duhovnosti, znanosti, obrazovanja i kulture, a potom i Gerard Denegri za izniman doprinos razvoju i promicanju ugleda Grada Splita, posebno njegove povijesti i kulture.

>> Kerum: Križ postavljam 14. svibnja, samo me narod može zaustaviti!

Dugogodišnji kapetan Lučke kapetanije Split Boris Maošić dobitnik je ovogodišnje nagrade Grada Splita za životno djelo za osobit doprinos razvoju pomorstva i unapređenju sigurnosti plovidbe u akvatoriju pod nadležnošću Lučke kapetanije Split, a dr. Ivo Ostojić-Knežić posthumno za cjelokupan životni doprinos u području zdravstva i medicinske pomoći, te razvoj humanitarnih aktivnosti Grada Splita.

U kategoriji osobnih nagrada za 2012. godinu je nagrađen prof. Vlado Sunko i to za naročite zasluge i ostvarene rezultate u promicanju hrvatske glazbene baštine u zemlji i inozemstvu. Nagrada je uručena i dr. Radoslavu Bužančiću za niz uspješnih projekata na proučavanju povijesne i kulturne baštine, a osobito za objavu knjige Nikola Ivanov Firentinac i trogirska renovatio urbis.

>> Križ na Marjanu: Vrijeme ide, a Kerum treba nove dozvole

Za požrtvovan i nesebičan rad u poticanju i pružanju pomoći osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima nagrađena je osobnom nagradom Ines Brajković, dok je u kategoriji skupnih nagrada Gradski zbor "Brodosplit" nagrađen za naročite zasluge i postignuća u promicanju kulture i glazbene baštine u zemlji i inozemstvu.

Današnjom svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljeno je i 130 godina rođenja Ivana Meštrovića, 120 godina zgrade splitskog teatra, te 90 godina umjetničkog djelovanja maestra Ive Tijardovića. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene