Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kemoterapija ne pomaže

Leona želi živjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malena Leona Zajšek ima tek dvije godine, a boluje od vrlo rijetkog oblika leukemije. Kemoterapija ne pomaže, jedina joj je nada presađivanje koštane srži. Liječenje stoji vrtoglavih 200.000 eura. Da bi prikupili potreban novac, roditelji će se boriti do kraja, jer je i njihova mala Leona pravi borac.

Mala Leona želi živjeti. Nakon mjesec i pol u bolničkom krevetu, na pretragama i kemoterapiji, konačno je kod kuće. 'Kad je došla iz bolnice, prvi i drugi dan, to je bilo bacanje dude, nervoza, makni se, puno je 45 dana u bolnici', rekao je Damir Zajšek, Leonin otac. No osim plakanja, sada se i smije. Konačno je završio pakao koji je morala proći za dijagnozu. 'Četiri puta je bila na vađenju koštane srži, sto pretraga bakterija, virusa, parazita, alergije na gluten, operacije limfnih čvorova u trbuhu, punktiranje limfnih čvorova, meningokokne sepse, punktiranja likvora iz leđne moždine', kaže Daniela Zajšek, Leonina majka.

Pročitajte i ovo Zaklada Ana Rukavina - 3 nada za život Pronađen darivatelj za mladog vatrogasca Filipa koji se bori s leukemijom: "Iz ove kože ne možemo, samo glavu gore" Darivanje krvnih matičnih stanica Kako postati darivatelj Možda biste baš vi nekome mogli spasiti život: "Nikada nije kasno da pokrenemo dobru stvar"

Tretman stoji 200 tisuća eura

Dijagnoza je juvenilna mijelomonocitna leukemija. Roditelji nisu znali o čemu se radi, a liječnici su im rekli da je ishod neizvjestan. 'Kad saznate da vam dijete boluje od takve teške bolesti, nije vam lako, jer znate da su šanse minimalne', kaže otac. Kemoterapija Leoni ne može pomoći - u obzir dolazi samo presađivanje koštane srži i pravovaljana terapija. Obitelji Zajšek nadu su dali liječnici njemačke klinike, jer u Hrvatskoj, kažu, s ovom vrstom leukemije nemaju iskustva. 'Ona je četvrti slučaj, dva su kobno završila. Adrijan Barić iz Slavonije je liječen, transplantiran u Beču, prije godinu i pol, u Beču, i živ je sva sreća', rekla je Daniela. 'Ta bolest je rijetka, da doktori jednostavno ne znaju kako bi liječili', kaže Damir.

Za tretman u inozemstvu potrebno im je 200 tisuća eura. Nadaju se pomoći donatora, ali i HZZO-a, jer vrijeme curi. 'Njoj se stanje može od danas do sutra drastično promijeniti, tako da nikakva transplantacija, ni bilo što drugo ne dolazi u obzir', rekla je majka. Leona je prije nekoliko dana napunila tek dvije godine. Svijeću na torti ugasila je petogodišnja sestra Lana. Ako bude moguće, učinit će ona za Leonu puno više - donirati joj svoju koštanu srž.

I vi možete pomoći uplatom priloga za Leonino liječenje na račun u Zagrebačkoj banci, žiro račun 2360000-3114646637, poziv na broj 3114646557, za uplate iz inozemstva IBANHR6823600003224716810   SWIFT CODE ZABAHR2X

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene