Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kaštela: Inspekcija zaustavlja pražnjenje septičkih jama u more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poveći broj građana Kaštela vlastite septičke jame prazni u more tik ispred svojih, ali i susjednih obiteljskih kuća. Inspekcija im je nakon 20 godina smrada odlučila stati na kraj.

Podzemna snimanja potvrdila su kako veliki broj obiteljskih kuća u Kaštelima nezakonito ispušta fekalije, priključujući se na oborinske vode. Grad je tome čvrsto odlučio stati na kraj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Urušila se konstrukcija VIDEO: Radnici ostali zatrpani u septičkoj jami Slika nije dostupna Nakon što su ugasili požar FOTO Zadar: Vatrogasci završili u septičkoj jami

''Već zadnje 3 godine se trudimo obračunati s onima koji nam ugrožavaju zdravlje stanovnika i onečišćuju okoliš i ove godine našli smo i tehnologiju, to ćemo dovesti u red i obračunat ćemo se sa svakim tko to bude činio i dalje', izjavio je Ivan Čagalj, član Poglavarstva grada Kaštela.

Kaštela se već više od 20 godina bori s problemom neriješene kanalizacije. Mnogo je više kuća, koje su se ilegalno priključile na kanal oborinskih voda, nego onih koje to nisu napravile.

Priključenje na oborinske vode najjeftiniji je način pražnjenja septičkih jama za brojne Kaštelane. Očito ih nije briga što žive uz smrdljivo more i što na kupanje odlaze na 15-ak kilometara udaljene plaže.

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene