Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovac: Oporbeni vijećnici formirali 'krizni stožer'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovački oporbeni vijećnici formirali su danas, "partnerstvo za spas grada Karlovca", "krizni stožer" ili "poglavarstvo u sjeni" i pozvali šutljivu većinu građana da "kritiziraju improvizacije HDZ-ove gradske vlasti", rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji.

Na konferenciji, sazvanoj simbolično u pet minuta do 12 sati,
vijećnici SDP-a, HNS-a i HSS-a ustvrdili su kako HDZ-ova gradska vlast nije realizirala gotovo ni jedan projekt te su pozvali građane da se sa svojim prijedlozima jave njima da bi "zajedno radili na promjenama na bolje".

Pročitajte i ovo Ilustracija nacionalni stožer Objavljeni podaci: 88 novih slučajeva koronavirusa, šest osoba umrlo Ilustracija Na respiratoru 23 osobe Kakvo je stanje s koronavirusom? Stožer objavio podatke, pogledajte brojke po županijama

Dario Janković (SDP), kazavši kako je ovo zadnja godina mandata prije lokalnih izbora 2009. godine, istaknuo je da je bilo previše želja i obećanja, a nimalo završenih projekata. 

Pozvavši građane s idejama da dođu u stranku i da se aktiviraju, rekao je da to ne znači da će se morati učlaniti, ako ne žele, već je dovoljno da ukazuju na stvari koje treba mijenjati, te da žele i znaju raditi na tim promjenama.

Po riječima Nikole Vuljanića (HNS), HDZ-ova gradska vlast nije uspješno radila gotovo ništa, već je samo "mijenjala direktore gradskih tvrtaka, tete u vrtićima i pojedine novinare". 

Karlovac je u opasnosti da postane "grad ugodnog življenja" za samo nekoliko desetaka građana koji iz poslova s Gradom izvlače profit, naveo je.

Dodao je kako se nada da u Karlovcu ima dovoljno ljudi koji su se spremni tomu suprotstaviti i slobodno misliti, iako u Karlovcu vlada HDZ-ova represija i politika podobnosti, te zapošljavanja isključivo uz HDZ-ovu člansku iskaznicu.

SDP-ovi vijećnici Mladen Rakočević i Natalija Bukovec Osmičević podsjetili su javnost da je aktualna vlast projekte na kojima se sada radi ili se počinje raditi "naslijedila od prethodne koalicijske vlasti predvođene SDP-om (Ispa, Mala škola, Kranjčevićeva i Tomislavova ulica), a da je "uspjela uništiti" već gotove projekte poput bazena, auto-kampa, stare "oružane" koja je trebala biti stambena zgrada s 42 elitna stana.

Jedini HDZ-ov projekt je ovaj na Baniji, a on kasni već dva i pol
mjeseca.

Obojica HSS-ovih vijećnika Vladimir Benko i Davorin Belavić kazali su na upit novinara da će oni unatoč koaliciji HSS-a s HDZ-om na državnoj razini, do kraja ovoga mandata ostati oporba u Gradu Karlovcu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene