Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Ustavnom zakonu

Karamarko: Uvođenje ćirilice treba odgoditi, Vukovar je izmučen grad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ovci su danas u Zagrebu održali konferenciju na temu 'Dvojezičnost u Vukovaru'. U ime stranke govorili su Tomislav Karamarko i Davorin Mlakar.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je kako njegova stranka podržava branitelje i građane Vukovara te kako treba odgoditi uvođenje dvojezičnosti jer smatra kako je to nepotrebno te da izaziva negativne reakcije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Pratite iz minute u minutu Jesu li ovo tri moguća scenarija kako HDZ i DP mogu do većine bez manjinaca Andrej Plenković pred Banskim dvorima Preuzeli monopol Prijavili HDZ zbog mjesta na kojem održavaju pregovore: "Drugi su u neravnopravnom položaju"

>> Tomašić: Ćirilica u Vukovaru znači razaranja, a i većina Srba je protiv

'HDZ nije za to da se ustavni zakon ne provodi, ali ako se provodi treba ga provoditi doslovno', rekao je Karamarko i pozvao se na članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina'Odredbe ovoga ustavnog zakona i odredbe posebnih zakona kojima se uređuju prava i slobode pripadnika nacionalnih manjina moraju se tumačiti i primjenjivati sa svrhom poštivanja pripadnika nacionalnih manjina i hrvatskog naroda, razvijanja razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među njima.'

Karamarko je apelirao i na srpsku manjinu da ima razumijevanja prema većini rekavši kako je Vukovar razoren, izmučen i masakriran grad s puno žrtava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene