Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Bruxellesa

Karamarko u Bruxellesu: Srbija se okreće šešeljevskom fašizmu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Bruxellesu je posebno istaknuo svoju zabrinutost političkim stanjem u Srbiji.

'Izborom Tomislava Nikolića za predsjednika i čitavim tijekom konstituiranja nove vlade Srbija se okreće velikosrpskom, miloševićevskom i šešeljevskom fašizmu i zašto o tome otvoreno ne govoriti. U tom smislu to nije dobro za narod Srbije i regiju', rekao je Karamarko.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici

>> Šešelj sudu: Ja, četnički vojvoda vama da ustanem? Vi niste normalni!

Na upit naše novinarke Ivane Petrović o tome kako HDZ procjenjuje tijek ratifikacijskog sporazuma te kako procjenjuje novonastalu situaciju sa Slovenijom, koja kao uvjet postavlja što da se što prije počne razgovarati o problemu Ljubljanske banke, Tomislav Karamarko je odgovorio da HDZ nije zadovoljan tijekom na koji se odvija proces ratifikacijskog sporazuma hrvatskog pristupnog ugovora.

Kaže da je ostalo još previše zemalja članica koje to nisu napravile među kojima su, uvjetno rečeni, i one najjače. Karamarko je i više puta ponovio i naglasio da Hrvatska mora u Europsku uniju ući 01. srpnja 2013. kako je i predviđeno.

Problem Ljubljanske banke

Oko problema Ljubljanske banke Karamarko kaže da razumije slovenske prijepore ali da će danas pokušati razgovarati s premijerom Janezom Janšom oko tog pitanja kako bi pomogao u donošenju najboljeg mogućeg modela rješenja.

>> Slovenija za ozbiljan monitoring Hrvatske!

Karamarko o ulasku susjednih država u EU

Crna Gora bi u Bruxellesu trebala dobiti datum početka pregovora oko ulaska u Europsku uniju. Tomislav Karamarko kaže da HDZ ostaje dosljedan svojoj politici, a ta je da zemlje regije čim prije uđu u EU te da će im HDZ na tom putu pomagati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. a

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene