Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Uoči sastanka s Petrovom

'Ono jučer je bio bombaški prepad u Saboru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualnu situaciju, Tomislav Karamarko, šef HDZ-a nazvao je trakavicom te rekao - ili dogovor, ili novi izbori.

Tomislav Karamarko rekao je u petak ujutro kako će se odazvati pozivu MOST-a na zajednički sastanak s njima i SDP-om, ali kako ne vidi smisao u tome jer je on svoj stav o tripartitnoj vladi već rekao. 'Vrlo sam skeptičan, ali ako treba doći ću. Uradit cu bilo što da završimo ovo', rekao je Karamarko.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko Nju posebno pamti Tomislava Karamarka pod prozorom iznenadilo poznato lice: "A nadao sam se dobrom danu" Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca

Kaže i kako će 'hodati po trepavicama' za dobrobit Hrvatske, ali da ga netko mora uvjeriti kako je sve oko čega će se na stanku govoriti - izvedivo.

'Rekao sam vam jučer, drveno željezo pokušavamo stvoriti, ali sjest ćemo, Bože dragi, ako me netko uvjeri da je to genijalna ideja, da će ta vlada biti fantastična, da će ljudi prestati iseljavati, da će bolje živjeti, sve ću. Hodat ću na trepavicama radi toga, ali vjerujte mi da to nije dobar prijedlog', rekao je šef HDZ-a.

Vrlo slikovit bio je i komentirajući neuspjelo konstituiranje Sabora nazvavši događaje u četvrtak pokušajem bombaškog napada u Saboru'. ''Ono jučer je bio bombaški prepad na Sabor, tako da je Leko u maniri jednog malog službenika pokušao odraditi tu sjednicu. Tako da su oni predložili gospodina Podolnjaka, njega doveli u neugodnu situaciju. Na onom listu nema niti podrske Mosta, jako čudno', kaže Karamarko.

Pojasnio je još jednom zašto nisu podržali Podolnjaka u kandidaturi.

''Podolnjak je očekivao i našu podršku, očekivao je konsenzus sto je nerealno. Jedino sto je realno, baviti se politikom i u tom momentu založit se da se napokon formira saborska većina. Ta saborska većina moći će odlučivati o svemu i o mandataru i o vladi, ali i o saborskim tijelima. Dakle mi ništa nemamo. Što je ono jučer trebalo značiti?! Izabrat ćemo predsjednika na prepad, Leko ili Milanović, vidjeli ste ono 'give me five' i slične stvari... Izabrati predsjednika i što dalje? To je samo parcijalno rješenje, pogotovo kako su oni predlagali da bi predsjednik bio privremen. Nemojmo dovoditi čovjeka u tu situaciju da ga biramo na 20 dana, to se tako ne radi. Na to nismo mogli pristati jer imamo i mi našeg kandidata i nismo mogli sudjelovati u toj farsi', dodao je.

A tko je kriv za jučerašnji neuspjeh Sabora? 'Tko je krivac? Zoran Milanović, Leko i ostali koji su to izrežirali', dodaje šef HDZ-a.

SASTANAK U DALMACIJI Karamarko i Petrov naći će se u četiri oka

Dodaje i kako HDZ ima svog kandidata, ali da će još vidjeti hoće li ga predložiti sljedeći put ustvrdivši kako HDZ ima više od 60 potpisa saborskih zastupnika.

Na sastanku s Božom Petrovom, zakazanom za petak poslijepodne, pokušat će riješiti ovu, kako ju je nazvao, trakavicu. 'Ja mislim da ova, oprostite mi na izrazu trakavica ne moze dugo trajati, ili novi izbori ili dogovor. Mislim da građani ovo sve lošije i lošije podnose', rekao je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene