Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'SDP još cvili za Titom'

Karamarko: Moramo napokon maknuti ono što je zacrvenjelo Hrvatsku, a zbog čega se Hrvatska crveni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je večeras kako se stranka nakon lokalnih, mora ozbiljno pripremiti za parlamentarne izbore, ustvrdivši da 'Hrvatska neće opstati ako HDZ ne pobijedi na idućim izborima'.

'Ostat će samo neka tvorevina socijalističkog karaktera koja se odlomila od Jugoslavije, ali bez onih vrijednosti koje su (Hrvatsku) krasile 90-te', rekao je Karamarko izaslanicima na večerašnjoj izbornoj skupštini zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a.

Ocijenio je kako je Hrvatska vitalno ugrožena, da to pokazuju i rezultati popisa stanovništva te kako 'Hrvatskom danas vladaju oni koji nisu željeli Hrvatsku'.

Predsjednik HDZ-a dodao je kako se HDZ neće ispričavati 'dok se prvo oni ne ispričaju zato što su izašli iz sabornice, jer nisu htjeli dići ruku za samostalnu Republiku Hrvatsku'.

'Onda se možemo i mi ispričati - 'oprostite, u našim redovima je bilo onih koji su krali' ', rekao je Karamarko.

Naglasio je kako je HDZ stvorio Hrvatsku i da je to stranci 'jedini i najveći krimen'.

'Ovu Hrvatsku stvorio je Tuđman, a ne ni Tito ni Račan. Franjo Tuđman je otac Hrvatske i zato se vraćamo 'tuđmanizmu', zato se vraćamo u prošlost, kako bismo našu djecu učili našim vrijednostima', kazao je Karamarko.

Vladajuće je optužio da su 'ideološki i svjetonazorski destruktivni i rastaču strukturu duha običnoga, prosječnog Hrvata'.

'Pogledajte što rade - uvode zdravstveno obrazovanje. Oni još cvile za Titom', kazao je Karamarko, poručivši kako na lokalnim izborima 'očekuje pomak', nakon čega se stranka treba pripremiti za parlamentarne izbore.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

>> Karamarko: Status 'smeće' ocjena je rada Vlade

'Moramo se ozbiljno pripremiti za parlamentarne izbore, da napokon maknemo ono što je 'zacrvenjelo' Hrvatsku, a zbog čega se Hrvatska crveni. Hrvatska nikad nije bila crvena, to je zemlja običnih prosječnih Hrvata koji dišu kao što diše HDZ', poručio je Karamarko izaslanicima.

Za Vladu je rekao da se 'vodi načelom pokušaja i sigurnih promašaja' te da joj 'nedostaje nacionalna komponenta'.

'Ne posjeduju osjećaj za Domovinu i zato ne mogu biti uspješni', rekao je Karamarko te dodao da se HDZ zato 'mora još ozbiljnije pripremati za preuzimanje vlasti'.

Izaslanicima je poručio da se ne daju impresionirati 'tamnim tonovima koji dolaze iz medija'.

'Apsurdno je da toliko dugo pokušavaju ustrajati na procesu raspada HDZ-a i da negiraju vrijednosti 90-tih, da na drugu stranu stavljaju vrijednosti socijalizma', istaknuo je Karamarko.

Medije je optužio da relativiziraju Domovinski rat, uz koji 'stavljaju fusnotu zločina', da hrvatske branitelje nazivaju kriminalcima, a ratne invalide 'lažnim invalidima'.

Zagrebački HDZ večeras bira novo vodstvo, nakon što je u rujnu raspuštena gradska organizacija stranke na čelu s Antom Zvonimirom Golemom i imenovano povjerenstvo, koje je vodio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Za predsjednika zagrebačkog Gradskog ogranka HDZ-a kandidirani su Andrija Mikulić i Ivan Kujundžić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene