Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike iz oporbe

Karamarko: Status 'smeće' ocjena je rada Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska demokratska zajednica sazvala je konferenciju za novinare zbog jučerašnje vijesti o sniženju hrvatskog kreditnog rejtinga na razinu tzv. smeća.

'Došli smo do trenutka istine, od jučer nam je kreditni rejting u kategoriji smeće, što Hrvatsku stavlja u nezavidnu poziciju. Dogodilo se ono što smo predvidjeli jer Vlada se ne može iz krize izvući samo poreznim pritiskom, kozmetičkim promjenama i izmišljanjem lažnih afera', rekao je Karamarko.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

>> Što to radi HNS? O padu kreditnog rejtinga priopćenje s kritikom Vladi

Ova Vlada, ocijenio je, radila je 'ad hoc' i improvizirala tražeći rješenja. Ovaj status smeće, kaže Karamarko, je ocjena Vladinog rada, naglasivši da to nije ocjena koju im daje HDZ, nego je to ocjena jedne meritorne kuće te je naglasio da će to ujecati na sve u Hrvatskoj.

To znači, rekao je Karamarko, da ćemo se zaduživati skuplje, da će i ovo malo investicija biti obeshrabreno, da će mnoge male tvrtke biti ugašene, da će porasti broj nezaposlenih te da slijedi velik pad standarda građana.

Prema njegovim riječima, ovo je potvrda avanturizma jedne nekompetentne Vlade. 'Sada prizivaju MMF umjesto onog što nemaju, a to je potencijal i znanje', rekao je Karamarko. Poručio je da će račun za taj avanturizam platiti svi građani.

Domagoj Ivan Milošević ocijenio je da su se, nažalost, ostvarile prognoze od ljeta te da snižavanje rejtinga potvrda da Vlada nije imala ni znanja ni sposobnosti ni strategije te da je lijeva koalicija razočarala ne samo sve oko sebe, nego i samu sebe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene