Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poručio Josipović

'Kampanja za predsjedničke izbore počinje na jesen, a ne danas u Sinju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josipović je rekao da su oni koji su u Sinju tamo došli kako bi odali počast velikom i važnom običaju.

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je da kampanja za predsjedničke izbore počinje na jesen, a ne danas u Sinju, gdje je na 299. Sinjskoj alci nazočna i njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počela službenu kampanju u rodnom kraju Kolinda Grabar Kitarović: Završit ću Tuđmanov posao i odvesti Hrvatsku u blagostanje Slika nije dostupna Oštar Josipović 'Kolinda ne može, ne zna i neće, Brkić vidi i nekakve miševe'

Josipoviću je, kao pokrovitelju Sinjske alke, na svečanom prijamu danas u Alkarskim dvorima uoči početka 299. Sinjske alke predsjednik Viteškoga alkarskog društva (VAD) Stipe Jukić uručio dar - zlatnik i srebrnjak koji su izdani u povodu 300. Sinjske alke koja će se slaviti 2015. godine.

Po završetku prijama na novinarski upit je li danas u Sinju prvi dan kampanje za predsjedničke izbore, pošto je nazočna i njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović (HDZ), Josipović je odgovorio niječno.

'Ne bih rekao, kampanja počinje tamo negdje u jesen, radimo svoj posao i svi mi koji smo danas u Sinju ovdje smo da odamo počast jednom velikom i važnom običaju, a to je naša Sinjska alka koja, evo, već 300 godina šalje jednu poruku domoljublja, zajedništva i junaštva', rekao je Josipović.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je također danas u Sinju, u više je izjava novinarima istaknuo kako očekuje da će iduće godine slavodobitni štit pobjedniku Sinjske alke predati Kolinda Grabar Kitarović.

'Po mojem dubokom uvjerenju i po svemu što mi poduzimamo i po svemu onome što vidimo kako narod diše, gospođa Kolinda će vjerojatno biti sljedeći hrvatski predsjednik', istaknuo je danas Karamarko u Sinju.

Josipović ne očekuje zvižduke u Kninu

Zamoljen da prokomentira takva stajališta po kojim će Grabar Kitarović biti sljedeća predsjednica Hrvatske te da će sljedeće godine predati pobjedniku Sinjske alke slavodobitni štiti, Josipović se nasmijao, a potom dodao: 'Nadam se da će me pozvati za stol'.

Upitan je li se sreo s protukandidatkinjom Grabar Kitarović, Josipović je kratko odgovorio: 'Bit će prilike'.

Na novinarski upit očekuje li zvižduke 5. kolovoza u Kninu na obilježavanju 19. obljetnice 'Oluje', Josipović je odgovori sa 'ne', a potom rekao: 'Gledajte, u Kninu se odaje počast, slobodi, braniteljima i našoj domovini. Tko na to ima zviždati, neka zviždi - to je njegovo pravo'.

'Za zviždanje je Markov trg'

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, koji je također danas u Sinju, dometnuo je kako je za zviždanje Markov trg' u Zagrebu.

'Za zviždanje je Markov trg, a proslava slobode, demokracije i oslobođenja od velikosrpske agresije slavi se u Kninu. Sve drugo je za institucije demokratske države i proteste pred Vladom i Saborom', kazao je Leko.

Na 299. Sinjskoj nazočni su, između ostalih, ministri Gordan Maras i Anka Mrak Taritaš, potpredsjednici Sabora Nenad Stazić, Tomislav Čuljak i Željko Rainer, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Drago Lovrić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić, provincijal Franjevačke provincije Presvetog otkupitelja fra Joško Kodžoman, predstavnici diplomatskog zbora u Hrvatskoj, izaslanstva braniteljskih udruga te brojni javni i kulturni djelatnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene