Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova od 9 milijuna eura

Kamere Nove TV na američkom ratnom brodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Nove TV snimila je nešto što nemate priliku često vidjeti - američki ratni brod Mount Whitney, zapovjedni brod ratne mornarice. Prvi je to američki brod obnavljan izvan granica Sjedinjenih Država. Ni više ni manje nego u Viktoru Lencu.

Iz Mount Whitneya koordiniraju se ratne operacije američke šeste flote. 'Čast je biti ovdje danas kao zapovjednik 6. Flote i moći čestitati svima koji su sudjelovali na ovom važnom projektu', kaže viceadmiral Frank Craig Pandolfe, zapovjednik 6.flote američke ratne mornarice.

Pročitajte i ovo Ruska ratna krstarica Varjag Dalekodometna kampanja Ruski ratni brodovi uplovili na nemirno područje: Pobunjenici im obećali sigurnu plovidbu, ali... Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece"

Tristotinjak radnika svakodnevno je radilo na obnovi ratnog broda na što je potrošeno gotovo devet milijuna eura. 'Mislim da smo prvi ispit položili i na obostrano zadovoljstvo, vjerujem daće se suradnja nastaviti i dalje', ćoptimističan je Robert Škifić, predsjednik uprave brodogradilišta 'Viktor Lenac'.

Mount Whitney prvi je američki zapovijedni brod koji se obnavlja izvan granica SAD-a. 'Mi smo ponosni na to na ovo, a sve je rezultat sinergije uspješne vanjske i sigurnosne politike, kazao je 9. studenog ove godine Davor Božinović, ministar obrane RH (HDZ). Amerikanci su vrlo zadovoljni pa bi posla moglo biti i u budućnosti.

'Suradnja Hrvatske i SAD-a zapečaćena je i produbljena ulaskom hrvatske u NATO, zajedničkim djelovanjem u borbi protiv terorizma', kazao je 9. studenog James B. Foley, veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj.

Mount Whitney uskoro će opet punom snagom zaploviti Mediteranom sudjelujući u borbi protiv terorizma dok će njegova posada s ponosom obavljati svakodnevne zadaće na brodu obnovljenom u Hrvatskoj.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene