Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Detalje donosi meteorolog Ivan Čačić

Što nas očekuje u nastavku tjedna donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Tlak zraka postupno pada – što je znak slabljenja anticiklone i jačanja ciklone sa zapada kontinenta. Zbog toga će sljedećih dana na prednjoj strani ovog ciklonalnog vrtloga u naše će krajeve s juga neprestano pritjecati razmjerno topao, ali i važniji zrak.

U srijedu ujutro u većini će krajeva biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Više oblaka bit će na Jadranu, priobalju i u gorskim predjelima gdje lokalno može pasti i malo kiše. Puhat će većinom umjeren, povremeno i jak jugozapadnjak. Na Jadranu mjestimice umjeren jugozapadnjak i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 8, na moru od 8 do 11 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Bit će vjetrovito, većinom uz umjeren povremeno i jak jugozapadnjak. Najviša temperatura od 16 do 18 stupnjeva.

I u istočnim predjelima pretežno ili djelomice sunčano i - isto tako - vjetrovito uz umjeren ponegdje i jak jugozapadnjak. I ovdje iznadprosječno toplo - poslijepodne ponegdje do 19 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Damir Habijan - 4 Gost Dnevnika Nove TV Habijan o Turudiću i najnovijoj aferi: "Nije mi jasna panika"

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom promjenljivo do pretežno oblačno. Ponegdje može pasti malo kiše. U gorskom području vrlo vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadnjak, osobito u višim predjelima gdje na udare može biti i olujan. Na moru će puhati povremeno umjeren jugozapadnjak i jugo. Najviša temperatura od 13 do 16 stupnjeva.

U Dalmaciji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom i uglavnom suho. Puhat će umjereno do jako jugo. Temperatura od 15 do 17 stupnjeva.

Tri dana kopno

Slijedećih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. Više oblaka bit će u Gorskoj Hrvatskoj gdje će povremeno pasti malo kiše, osobito u subotu. Puhat će umjeren - u petak i jak, na udare i olujan jugozapadnjak.

Tri dana more

Na Jadranu promjenljivo i pretežno oblačno mjestimice s kišom, osobito u subotu. Puhat će umjereno, a u petak i subotu jako do olujno jugo.

Pročitajte i ovo Joe Biden - 3 Prepričavao anegdotu VIDEO Nedavno je susreo predsjednika koji je preminuo 1996. godine: Pogledajte najnoviji Bidenov gaf

Za vikend i na početku tjedna kiša, osobito na Jadranu i u gorskom području gdje može biti i obilna. Kiše će biti najmanje u središnjim i osobito u istočnim predjelima, gdje za vikend može i izostati. Od nedjelje u unutrašnjosti, a od ponedjeljka na Jadranu pad temperature s kojom početkom tjedna u gorju opet može biti susnježice i snijega.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene