Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podijelite uspomene

Mislite li danas na Grad-heroj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove nedjelje, 18.11.2012. godine, obilježava se 21. godina od pada Vukovara, a Dnevnik.hr Vas poziva da s nama podijelite osjećaje i uspomene na taj dan koji je zavio Hrvatsku u crno.

Bitka za Vukovar je najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu. Nakon 87 dana, bitka je završila porazom lokalnog Zbora narodne garde koji su do posljednjeg trenutka barili opkoljeni grad te velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva. U bitci je poginulo između 2.900 i 3.600 ljudi. Nakon pada grada JNA i srpske paravojne postrojbe počinile su zvjerska ubojstva i ratne zločine.

Pročitajte i ovo Tin Kovačić u Vukovaru - 1 Ništa nisu krili Sve su oči bile uprte u Plenkovića i Penavu: "Znakovita je jedna stvar vezana uz premijera..." Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata

>> GOTOVINA: Okrenimo se budućnosti!; MARKAČ: U srcu sam uvijek nosio svoju domovinu!

>> Počelo obilježavanje 21. obljetnice Vukovara u Domovinskom ratu

Najveći organizirani i masovni zločin počinjen je nad ranjenicima iz bolnice u Vukovaru i braniteljima te civilima kojih je 200 identificirano iz masovne grobnice na Ovčari.

Podijelite s nama što osjećate povodom ove tužne obljetnice. Sjećate li se toga dana i što ste tada osjećali? Koje emocije su vas tada prožimale, a koje danas? Kako ćete obilježiti ovu obljetnicu?

Svoja razmišljanja i fotografije koje predstavljaju uspomenu na taj dan šaljite nam na e-mail adresu moj.report@novatv.hr, a komentare i fotografije možete ostaviti i na našoj Facebook stranici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene