Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošla je 21 godina

Počelo obilježavanje 21. obljetnice Vukovara u Domovinskom ratu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trećim susretom ratnih izvjestitelja Hrvatskog radija i Hrvatske televizije, u Vukovaru je započeo program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 21. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu, koji se ove godine održava pod geslom 'Vukovaru-ime sveto'.

U spomen na žrtve agresije na Vukovar 1991. godine, ratni izvjestitelji Hrvatskog radija i televizije položili su vijenac kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjestu masovne grobnice na Ovčari, a potom su u Pastoralnom centru sv. Bono sudjelovali na okruglom stolu o ratnom izvjestiteljstvu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Donedavno u dobrim odnosima Zašto je Milanović izbjegao veliku svečanost? Pogledajte koje je objašnjenje stiglo iz njegova ureda Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata

"U agresiji smo se vodili idejom da nas samo istina može spasiti. Međutim, danas smo istinu zaboravili i toliko toga se prešučuje, a stanje je toliko teško da se čovjek ne može maknuti od svojih vlastitih problema, a ne da još brine o tuđim problemima", kazao je predsjednik Zbora ratnih izvjestitelja Hrvatskog radija i televizije Darko Dovranić založivši se da u Hrvatskoj "istina ponovno postane glavni kriterij po kojem treba živjeti".

>> Kolona bikera "Zajedno u ratu, zajedno u miru" ide u Vukovar

Sve do 24. studenoga, nizom komemorativnih skupova i priedbi u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, odat će se počast svim sudionicima obrane grada i podsjetiti na tragična zbivanja iz Domovinskog rata i stradanja Vukovara i njegovih građana u agresiji na grad 1991. godine bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi.

Središnje obilježavanje upriličit će se 18. studenoga, na 21. obljetnicu sloma obrane grada, kolonom sjećanja od Opće bolnice Vukovar do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovisnkgo rata na kojem će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće.

Stradanje vukovarske gradske četvrti Borovo naselje u Domovinskom ratu obilježit će se 19., a 20. studenoga odat će se počast žrtvama koncentracijskog logora 'Velepromet' i ubijenima na Ovčari. Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 21. obljetnice stradanja u Domovinskom ratu završit će 24. studenoga taekwondo natjecanjem "Vukovar open 2012.".

Hrvatski državni sabor donio je 1999. godine Odluku o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kojom je određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane Vukovara - grada simbola hrvatske slobode. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene