Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polugodišnji izvještaj

Kako stoje zagrebačke gradske tvrtke? Među tri koje posluju u plusu nalaze se i - Gradska groblja

Zagrebačka gradska skupština (Foto: Dnevnik.hr)
Zagrebačka gradska skupština (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zagrebačka gradska skupština (Foto: Dnevnik.hr) Zagrebačka gradska skupština (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba (Foto: Dnevnik.hr) Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Poslovanje zagrebačkih gradskih tvrtki (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Poslovanje zagrebačkih gradskih tvrtki (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Poslovanje zagrebačkih gradskih tvrtki (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u srijedu je predstavljen polugodišnji izvještaj o gradskom proračunu za prvih šest mjeseci 2019.

U zagrebačkoj Gradskoj skupštini u srijedu se spominjao i državni proračun. Rasprava o GUP-u održat će se tek u studenom, a oporba tvrdi da je to zato što se čeka da zastupnici Milana Bandića u Saboru prvo podrže državni proračun, a tek onda će Ministarstvo graditeljstva dati zeleno svjetlo za GUP.

Pročitajte i ovo Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada Praznik rada na Maksimiru Besplatni grah i štrukle FOTO Tisuće ljudi u Maksimiru: Pogledajte kako Zagrepčani slave Međunarodni praznik rada

U skupštini se govorilo i o gradskom proračunu, odnosno kako se u Zagrebu trošilo prvih 6 mjeseci. Prihodi su bili 5 milijardi i 81 milijun kuna, a potrošilo se manje: 4 milijarde i 781 milijun kuna.

 

No oporba nije zadovoljna kako se poslovalo, a zamjeraju novih 100 zaposlenika u upravi te prekomjerno trošenje na žičaru.

„U prvih 6 mjeseci ulažemo u vrtiće i srednje škole manje od 15 milijuna kuna, a s druge strane imamo stavku od preko 105 milijuna kuna za žičaru, a koja je bila planirana 29“, nezadovoljan je Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Zagrebački gradonačelnik odgovorio je na kritike. 

„Oni bi moju političku snagu, a svoje ideje, a da ja uzmem njihove ideje, ja ne bih imao tu snagu“, kazao je Milan Bandić.

Rasprava o tome kako se troši u Zagrebu nastavlja se i u četvrtak kada su na redu gradske tvrtke.

A evo kako su prvih 6 mjeseci poslovale neke od njih.

U gubitku je Čistoća, i to s 21,3 milijuna kuna. Velesajam je u gubitku oko 857 tisuća kuna. Arena Zagreb u minusu je 4,4 milijuna kuna, a Tržnice 2,5 milijuna kuna.

No zato je u plusu Zrinjevac s 2,4 milijuna kuna. Zagrebački parking je ukupno zaradio 31 milijun. I Gradska groblja su u plusu s 10 milijuna, a u plusu je za sada i ZET. U prvih 6 mjeseci u dobiti je 14 milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene