Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV

Evo kako građani ocjenjuju rad Predsjednice nakon 2 godine mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao i prije godinu dana, Dnevnik Nove TV i na dvogodišnjicu mandata predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović donosi razmišljanja građana o njezinim najboljim i najlošijim potezima tijekom dvije godine provedene u Uredu predsjednice, ali i suradnji s tri premijera.

PREDSJEDNICA JE DOBILA...

Nakon dvije godine Predsjednica je ocijenjena školskom ocjenom 3,3 dok je još prije godinu dana imala ocjenu 3,4. Neznatan je to pad. Bolje ocjene dobiva kod HDZ-ovih birača i to 4,2, a od oporbenih dobiva 2,5.

PREDSJEDNIČINE POTEZE VEĆINA GRAĐANA ODOBRAVA

Nakon dvije godine 60 posto birača odobrava poteze Predsjednice, a njih 34 posto ne odobrava, dok ne zna njih 6 posto. Gotovo identične brojke imala je i prije godinu dana. HDZ-ovci gotovo jednoglasno odobravaju njezine poteze ili 93 posto njih, dok 64 posto SDP-ovca ne odobrava Predsjedničine odluke i poteze.

PREDSJEDNICA BOLJA OD BIVŠEG PREDSJEDNIKA

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bolje obavlja posao nego njezini prethodnik Ivo Josipović, misli to 49 posto ispitanika. Da to radi podjednako kao on, misli njih 24 posto, a da je lošija od bivšeg predsjednika, smatra njih 25 posto. Ne zna njih 2 posto.

A KAKO SU PROŠLI BIVŠI PREMIJERI...


Školskom ocjenom, suradnja Predsjednice i Vlade ima ocjenu 3,6. Suradnja sa Zoranom Milanovićem nakon 2 godine još je potonula i sada je 2,1, a prije godinu dana ocjena je bila 2,3.
I na kraju, kratko je s njim surađivala, ali ocjena rada s premijerom Oreškovićem je 3,1 dok je prije godinu dana bila 3,5. 

KAKAV ĆE BITI ODNOS PREDSJEDNICE I PREMIJERA

Predsjednica će davati potporu Vladi, smatra to 61 posto građana. Da će biti neutralna, misli njih 20 posto, a da će biti kritična, smatra samo 12 posto, dok ne zna njih 7 posto.

Pročitajte i ovo Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s djecom u obilasku otoka (Foto: Dnevnik.hr) Obišla Cres Predsjednica završila obilazak otoka, izdat će poseban prijedlog Vladi Održan Dan otvorenih vrata za Hrvate Bosne i Hercegovine (Foto: PR) U Uredu Predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović na Danu otvorenih vrata: ''BiH jest Europa, uvijek je bila Europa i treba biti Europa''

Istraživanje je provedeno od 6. do 8. veljače 2017. godine. Na stratificiranom slučajnom uzorku od 600 punoljetnih građana Republike Hrvatske. Pogreška mjerenja je /-4%. Uzorak je stratificiran prema regiji i veličini naselja, a odstupanja strukture uzorka od strukture populacije prema spolu, dobi i stupnju obrazovanja korigirana su postupkom otežavanja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene