Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto za političare

Gdje se i s kim opuštaju političari tijekom ljetne stanke? "Ne moram se brijati ujutro, mogu ustati kad hoću"

Aktualno Galerija Vlada na godišnjem odmoru - 5 Vlada na godišnjem odmoru - 5 Foto: DNEVNIK.hr Vlada na godišnjem odmoru - 3 Vlada na godišnjem odmoru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vlada na godišnjem odmoru - 4 Vlada na godišnjem odmoru - 4 Foto: DNEVNIK.hr Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture Foto: DNEVNIK.hr +4 Vili Beroš, ministar zdravstva Galerija 1/9 >>
Toplo ljeto čeka i premijera i ministre u Vladi. Odradili su posljednju sjednicu, ali godišnji odmor, čini se, neće biti onaj pravi. Ekipa Dnevnika Nove TV je provjerila kako će se i gdje opustiti.

Morem, suncem i hladnim pićem - zamijenit će vruće teme. Odmor počinje! Ali s premijerom se - nikad ne zna. "Više im vi nećete dati mira, nego ja. Ja sam okej što se tiče ministara", rekao je Andrej Plenković.

Sjednicu neće imati dva i pol tjedna. Pa bi, uz sve obveze, moglo biti više vremena i za obitelj. "Kako se opuštam? Igram se s Mariom, Milom i Ivanom", rekao je Plenković.

Šef diplomacije jedva čeka - u Bašku vodu. "Ne moram se brijati ujutro, mogu ustati kad god hoću, ali volim se svejedno rano ustati iz navike, napraviti đir do mista, popiti kavicu i ćakulati, kupiti novine", opisao je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

"Ja sam čovjek odozdo - sunce, more, ono što me ispunjava i o čemu mi je bolje ne razmišljati dok sam u Zagrebu", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Vladu neće ostaviti praznom. Do odlaska u Knin na proslavu Oluje na poslu je nekoliko ministara. Potpredsjednici Medved i Božinović - u stalnom dežurstvu.

Zapjevat će se u Novom Vinodolskom gdje će potpredsjednik Vlade Oleg Butković provesti i ovo ljeto. Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov hoće li mu premijer dati mira, s obzirom na to da su blizu, Butković s osmijehom kaže kako ne zna. "Morate njega pitati", dodaje.

Bit će telefonskih sjednica, ali samo da ne zovu dok se riba lovi. Branko Bačić nada se dobrom ulovu i odmoru na Korčuli. Primirio je štrajkaše, mirnijom rukom rezat će se i pršut u Miljevcima.

"S djecom se kupati, raditi, pročitati koju knjigu. Nabavio sam neke knjige pred ljeto, pokušat ću bar jednu, ali s troje male djece nije lako. Publicistika, lagano neko štivo, ne mogu se sad sjetiti", priznaje ministar pravosuđa Ivan Malenica.

Pročitajte i ovo Požar na Čiovu i dalje aktivan - 9 dim došao do korčule FOTO/VIDEO Teška noć pred vatrogascima na Čiovu: "Nadamo se da ćemo izdržati do jutra, a onda opet krećemo punom snagom. Morat ćemo tražiti pomoć s mora"

Od knjige se neće odvajati ni neki kolege ministri - od otoka Prvića do Imotske krajine. "Čitam, pazim na djecu, mlađeg učim plivati. Znate da imamo i Oluju, a bit će radno i s obzirom na aktivnosti u ministarstvu, bit ću na telefonu dostupan", kaže ministar rada Marin Piletić.

Pročitajte i ovo Mario Banožić i Marina Bešić Đukarić Ministar za Dnevnik Nove TV Banožić o Dodiku i Milanoviću: "MORH nije bio upoznat s dolaskom, dane su minimalne informacije. Sve vodi tome da je htio ovaj susret zataškati"

Ljetna stanka na čekanje je stavila veliku plinsku aferu u HEP-u. Pa i povjerenje Frani Barbariću i Davoru Filipoviću. "U vezi te teme nema nikakvih novosti", kratko je odgovorio Plenković. Prije nego se povuče u osamu državne rezidencije i vilu Costabella proučit će turističke rezultate u Opatiji. Razgovori su u petak.

 

Više o godišnjem odmoru političara pogledajte u priloženom videu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene