Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako protiv birokracije?

Investicija od 300 do 400 milijuna eura dvije godine čeka realizaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Investicija teška između 300 i 400 milijuna eura, privatni aerodrom u Stankovcima kod Šibenika, više od dvije godine čeka realizaciju.

Gradnja je već trebala početi, no u Hrvatskoj je birokracija još uvijek učinkovitija od želje da privučemo investicije koje će otvoriti radna mjesta. Iz Vlade poručuju da će tome stati na kraj Zakonom o strateškim investicijama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Brutalna prijevara Htio uložiti novac pa učinio kobnu stvar: Ostao bez čak 170 tisuća eura Slika nije dostupna Dogus Holding ULOŽILI 350 MIL. EURA Turska tvrtka priznala kako im je poslovati u Hrvatskoj

Od piste dužine 1.400 metara još ništa. Najviše vremena se izgubilo na dobivanju dozvola. 'Tu smo izgubili dvije godine, dok se to radilo, dorađivalo. Sad smo došli do rješenja i možemo krenuti dalje u realizaciju', rekao je poduzetnik Josip Crnčević. No svi papiri još nisu gotovi. Da nije bilo potpore lokalnih vlasti, Crnčević priznaje odavno bi odustao.

'Bilo je više momenata gdje dođe čovjeku da odustane od toga', kaže Crnčević. Ovakve probleme trebao bi riješiti zakon o strateškim investicijama. On bi obuhvatio kapitalne investicije vrijedne od 20 milijun eura na više koje otvaraju radna mjesta. Papirologiju za njih rješavale bi se na vrhu. U HUP-u pozdravljaju takav potez.

>> 'Vladin plan investicija nalikuje listi želja Svetom Nikoli'

'Poseban zakon trebao bi biti jedan od stupova paketa kratkoročnih mjera kojima Vlada može potaknuti razvoj', rekao je Ivica Mudrinić, predsjednik HUP-a. 'Ako to stranac nema, ne želi nitko ove godine uložiti da se badava s ovim stvarima igra, kao što je ovo bila igra', rekao je Crnčević. Uz aerodrom za privatne avione bogataša koji krstare Jadranom, Crnčevićev projekt uključuje i hotele, kazina i druge sadržaje.

Vrijednošću, ali i brojem radnih mjesta zadovoljava uvjete za status strateške investicije. 'On bi zapošljavao 1.000 ljudi', rekao je Crnčević. Da ovakve i slične investicije ne moraju prolaziti kroz hrvatsku birokratsku šumu mnoga radna mjesta mogla su već biti otvorena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene