Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brutalna prijevara

Htio uložiti novac pa učinio kobnu stvar: Ostao bez čak 170 tisuća eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
63-godišnjak je preko različitih internetskih platformi za trgovanje naftom i zlatom uložio novac, nakon čega su nepoznate osobe tražile podatke o njegovu bankovnom računu te ga potom prevarile.

Za više od 170 tisuća eura oštećen je 63-godišnjak koji je preko interneta ulagao u naftu i zlato te postao žrtva računalne prijevare koju je prijavio primorsko-goranskoj policiji.

Prema podacima iz policije, oštećeni 63-godišnjak je od 2022. preko različitih internetskih platformi za trgovanje naftom i zlatom uložio novac, nakon čega su nepoznate osobe tražile podatke o njegovu bankovnom računu.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar u tijeku istraživanje Policija privela Pernara pred školom, ravnatelj: "Htio je djecu pitati o javnom samosnimanju i ozljeđivanju spolovila"

On im je tražene podatke i ustupio, nakon čega su nepoznati prevaranti s njegova bankovnog računa isplaćivali različite novčane iznose te su na njegovo ime podigli i kredit.

Kako ne bi postali žrtve internetskih prijevara iz policije savjetuju građanima da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, postoji li ta pravna ili fizička osoba, a naročito da ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene