Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Htjela ga pomaziti

Pogledajte kako je premijerka Kosor razljutila vojnog psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor danas je razljutila službenog vojnog psa, koji ju je umalo ugrizao.

Tijekom posjeta Obučnom centru vodiča i službenih pasa 'Satnik Krešimir Ivošević', predsjednica Vlade htjela je maziti pse. Iako su je vojnici nekoliko puta upozorili kako to nije poželjno, ona im očito nije mogla odoljeti.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Jednog od pasa iznervirali su njezini pokušaji pa je skočio prema njoj i zarežao te mu je ispala brnjica. No, cijeli događaj završio je bez posljedica, a premijerka je vidno potresena prokomentirala kako je 'to dokaz da je pas odlično istreniran'.

Kosor je posjetila Obučni centar povodom 20. obljetnice osnutka jedinice za posebne namjere, na poziv ministra obrane i načelnika Glavnog stožera.

Kosor: Zadovoljna sam viđenim

'Jako sam zadovoljna danas viđenim, ovo je na ponos svih nas, zaista primjer kako se odlično radi', rekla je predsjednica Vlade nakon kratkog obilaska centra i 20-minutne pokazne vježbe. 

Jadranka Kosor tom je prigodom istaknula da psi iz tog centra sudjeluju u mirovnim misijama. 'Tri su psa u Afganistanu, a ovdje je bio i jedan pas koji je dobio posebnu medalju NATO-a, na ponos svima nama', rekla je, dodajući kako sve to pokazuje da Hrvatska ima odličnu vojsku.

Službeni vojni psi OS RH u misiji ISAF-a u Afganistanu sudjeluju od veljače 2003. u sklopu postrojbe Vojne policije OS RH, a labradorica Katy prvi je službeni pas koji je za uspješno odrađene zadaće u sklopu misije 2009. dobio medalju NATO-a.

Psi se uzgajaju za otkrivanje eksploziva, droge i duhana

Obučni centar vodiča i službenih pasa 'Satnik Krešimir Ivošević' u Dugom Selu razvio se iz Nastavne satnije Vojne policije i sastavni je dio Središta vojne policije za obuku 'Bojnik Alfred Hill'.

Centar ima vlastiti planski uzgoj vojnih pasa za potrebe Vojne policije OS RH i uvježbavanje pasa vodiča. Psi se uzgajaju za zadaće poput otkrivanja eksploziva, droga, duhana te za zaštitu i traganje, a centar surađuje s mnogim ministarstvima i ima dobro razvijenu međunarodnu suradnju s partnerskim oružanim snagama.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene