Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez upozorenja i najave

Kako je Hrvatska ubila proizvodnju domaće rakije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evo loše vijesti za sve ljubitelje rakije: od 1. siječnja proizvođači moraju plaćati trošarine na rakiju u roku 30 dana od proizvodnje, no većina ih tvrdi kako nema šanse da u tome uspiju.

Kako će platiti namet od 53 kune po litri apsolutnog alkohola, dok još nikome nisu prodali proizvod? Boje se masovnog zatvaranja biznisa, a svi znaju što to znači - nema rakije! Istarskim proizvođačima rakija, ulaskom u Novu godinu, smrknulo se, a rok naplate novih trošarina, novi je teret na ionako pretrpanim leđima. 'Ovako je nemoguće opstati jer gledajte, ja imam toliko recimo tih kupaca i moram platiti i moram platiti trošarinu u roku od mjesec dana, a oni ima nekih, gdje je prošlo 3 godine, a još nisam uspio naplatiti', objasnio nam je Miro Petohleb, jedan od proizvođača.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Pas (Foto: Getty Images) budite na oprezu Psi napali dvaput u okolici Pule, jedan ugrizao ženu na ulici

>> VIDEO: Je li rakija ili šampanjac?

Pitaju se kako plivati, kad država umjesto da baci pojas za spašavanje, kažu, vuče na dno. 'Onda vas lijepo na to zakači 14 posto zatezne kamate i onda vas lijepo proždre, onako u temelje i svake godine vi lagano tonete, tonete, tonete', kaže Diego Nežić. Ogorčeni su i na činjenicu da ih o novom zakonu nitko nije obavijestio, kao i na to da lošije prođu oni koji svoje obveze podmiruju. Prvi dani 2010. ovim su ljudima dani straha i neizvjesnosti. Nema razdoblja prilagodbe, zakon je donesen, a inspektori na terenu. Biska i medica, možda će zauvijek ostati iza zatvorenih vrata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene