Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kajin: Ne očekujem potporu

Kajin u 2. krugu računa na Ladonju i laburiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS-SDAH za istarskog župana Damir Kajin, koji je na jučerašnjim izborima dobio 36,2 posto glasova birača, te je ušao u 2. krug izbora s kandidatom koalicije IDS-HNS-Zeleni Valterom Flegom koji je osvojio 47,4 posto glasova, izjavio je danas da u 2. krugu računa na potporu birača Ladonje i Hrvatskih laburista.

Osim njih, dodao je Kajin, očekuje i potporu svih demokratski opredijeljenih građane i onih koji jučer nisu izašli na izbore.

"Od HDZ-a ne očekujem potporu jer je pakt između HDZ-a i IDS-a zaključen - ne jučer s Karamarkom, nego još davne 2004. godine sa Sanaderom", izjavio je na konferenciji za novinare.

Kajin je također pročitao SMS poruku koju je, prema njegovim riječima, jučer članovima HDZ-a poslao predsjednik istarskog HDZ-a i kandidat za istarskog župana Marino Roce, u kojoj, kako navodi, piše: "drage naše HDZ-ovke i HDZ-ovci ne dopustite da crveni, udbaškim metodama postave Kajina za župana".

Kajin tvrdi da su slične SMS poruke stizale i iz tajništva IDS-a.

>> U borbi za istarskog župana vodi Valter Flego: U drugom krugu s Kajinom
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbori za župana Varaždin: Predrag Štromar osvojio više glasova nego ostala četiri zajedno Slika nije dostupna Gradovi, županije... INTERAKTIVNA KARTA - pogledajte sve rezultate lokalnih izbora 2013.!

"Ovaj smo slučaj prijavili GONG-u i izbornom povjerenstvu", kazao je.

Dodao je kako vjeruje da će se u drugom krugu dogoditi "široka sveistarska koalicija" gdje će biti mjesta za svakoga.

"Podatak da je Plinio Cuccurin na prošlim lokalnim izborima u prvom krugu dobio 24,8 posto a u drugom 40,8 posto glasova birača potvrđuje kako je svaka prednost dostižna", smatra Kajin.

Kandidat ove koalicije za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin, koji je osvojio 24,66 posto glasova i zajedno s kandidatom koalicije IDS-HNS-Zeleni Borisom Miletić koji je dobio 48,15 posto također ušao u drugi krug, rekao je da je zadovoljan izbornim rezultatom.

>> Za koga bi Istra glasovala da su izbori za župana danas?

"Ta potpora me obvezuje da i dalje nastavim s radom za bolju Pulu", kazao je Grbin dodavši kako su SDP-ovi rezultati u Istri početak snažne emancipacije u ovoj županiji i povratka na one pozicije koje je ova stranka imala početkom 90-tih godina.

Kandidat ove koalicije za zamjenika župana Danijel Ferić rekao kako je koalicija SDP-HSU-HSLS-SDSS-SDAH na jučerašnjim izborima dobila gradonačelnika u Umagu (Vili Bassanese) te pet načelnika (Barban, Fažana, Svetvinčenat, Tinjan, Vižinada) dok je šest kandidata ove koalicije ušlo u drugi krug.

U županijskoj skupštini ova koalicija će imati 14 vijećnika za razliku od dosadašnjih četiri, dodao je.

"Građani su očito prepoznali program SDP-a koji je nakon 2001. po prvi put bez IDS-a išao u izbore", zaključio je Ferić. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene